Fujifilm討論區 (32) Lens Roadmap只供參考

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
依家35.4出面咩價位?
想放 換枝35/2 唔知點補錢法先合理
想問xe3出唔出到星 搭咩鏡好d?
應該會有錢袋返添
兩枝都大光圈 咁1855+23 定 35好
巴打我有枝35/2 有無興趣交換,我可補錢
有無巴打用過kenko smart mc uv370濾鏡?
評價如何
日常城市景,街景 18 + 35其實都夠

如果唔係要幫女女影,再輕便d
就咁一支23都得 23日常城市景好夠做
經驗分享,同女友去旅行通常隨身帶xe3 & 35f2,再加一部傻瓜(sony rx100m2),免卻換鏡時間。
香港富士代理真係垃撚圾,個售後服務完全唔撚掂

拎支80去整 (之前有error 整過一次,整撚左成個月),拎返 有日用原來防手震壞,畫面左右搖,我拍左段片。
拎去整寫明話叫佢兩星期整好,唔好又要我等一個月。
有日維修部打來話check 過無事,我話我有條片可以俾佢睇叫佢check 清楚先。ok, sent by mail.
點知file 大得濟佢收唔到,但佢冇人打黎,我又on99等幾日先知,之後send 條link 俾佢,叫佢收到收唔到都打返來。又係冇人理

今朝再打去,佢先認話係防手震有問題,
雖然唔係等支鏡開飯, 但好心整就快少少同認真少少啦,勁鳩屎,下下整親都成個月,佢仲要話有零件...都要整成個星期
整完又要去特登去銅記毒氣室拎貨

再睇下其他區既富士fan page, 會發現香港代理 (中港照相) 根本完全冇心搞好個branding...
https://www.instagram.com/fujifilm_hongkong
https://www.instagram.com/fujifilmx_us
https://www.instagram.com/fujifilm_northamerica
你岩,我都上過兩次廠都等成兩個月
唉仆街我壞左evf 都唔知買新好定整好
有冇巴打用過k&f nikon to fuji adapter
想問較唔較到光圈
去旅行唔係枝16仲萬能咩
富士售後
你要屌那星?
16影景ok, 但影人嘅話要企得好近先有淺景深效果,透視亦冇35咁自然
應該話係代理

不過CS好好人
好似話得兩條友維修
DLLM 依家XF35 F2 有made in philippines 買咗先知
連X-T3 都話要made in China啦
同埋講唔上輕便
我喺Amazon JP 買果支今日到貨 打開一睇made in Philippines

不過冇影響啦,一路都係xe2+1855 玩左陣支35.2, 原來定焦咁好J
巴打留個tg?
今日經過百記Xh1 $14999連直倒 如何?
利申用緊xt20

一拎上手就知道咩叫mij同mic既分別
點睇最新部xf10? 想買多部snap shot機
睇梗xf10定等gr3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞