Fujifilm討論區 (32) Lens Roadmap只供參考

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我就入完35.2 放左入35.4
35.2係好快好輕, 但係35.4 個散景真係無得輸
我用緊PROFOTO
雖然冇玩過飛燈
只係大概知道有神牛,nissin, profoto
睇下YouTube有無review
膠攝好似有幾條片講過下
神牛 tt350 已經可以2.4ghz 飛燈
但係nissin 要另外買Air 1
神牛平平地 所以多人用
352果下快對焦,真係好方便街拍
神牛神奇在佢一支tt350f 都可以控制到其他canon/nikon 神牛燈 如果你有其他舊燈 可以用得返
有無巴打解答下
新手想買無反學影相,想輕便主要旅行影景同人。筆直5千左右,自己鍾意fuji夠復古同色水靚,考慮緊xt100同xt20,前者kit鏡1545差啲但夠平,後者1650/1855正啲但水貨都over budget
第一次買機應該入邊部好?會易上手同適合啲?有睇過2手,但新手唔太識check機唔敢博
xt10,18-55有無興趣啊巴打
點解近年連登咁興用 呢個表情符號黎問人野
xt10有啲舊,有冇得散買1855?
xt-20 啦
XT100 旅行有反MON方便小小

試下問下四寶/三陽搵唔搵到套拆KIT既 XT100 BODY + 18-55 俾你

真係想影落去 到時升級BODY都唔遲
XT-20啦
我新手用落我覺得幾好
同埋XT20 同 XT2用同一個sensor ,有排都唔駛升級
岩岩先知出左xf10
無反mon有d傷心,但似係街拍神器
有消息話 支1680F4 提早今年11月出
屌 好嬲阿 之前先入返支1855
呢個好似最理想,但應該要7千先搞掂?有啲超筆直
買二手鏡諗唔諗得過?
有冇巴打之前係三陽/四寶買水貨機
用落有冇咩大問題或者好易壞
諗住出部XT2 kit set水貨
自己上amazon 買都得啦
6千頭埋到單啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞