女朋友住公屋,堅持第時結婚要係酒店接新娘

381 回覆
43 Like 433 Dislike
幾千蚊就解決到既問題仲要上黎問正廢柴
說話唔係咁講
公屋咁多痴線人
一陣嫌你地接新娘嘈
攞刀斬你地就邊個都唔好啦
樓豬不如考慮下放過個女仔
樓上班小朋友話出嫁唔喺屋企出門有乜意思,酒店出門要面,拜金 ,執靚間屋,公屋唔好扮上菜果啲
接實

上面都有巴打講到神早流流會嘈到鄰居,由祝福都變詛咒; 屋企 唔企理係咪將啲雜物扔晒入迷你倉,然後自己買油返嚟重新裝修屋企。樓豬貼左果款井型公屋,睇得出有咁上下樓齡啦!

加上咁鬼逼,人企到,位都無得坐,點敬茶啊,袋放地下/自己揹住啊?

如果啲人唔慣入人地屋除鞋,喺咪等清場之後你去抹返乾淨啊?啲垃圾係咪你去執啊?

幾千到萬幾都唔想拎出嚟,覺得係浪費,想慳得就慳既話,不如你放過人啦,放過佢仲慳啊!
比我打死都自己屋企啦,係度住左咁多年咩回憶都有,咁重要既事緊係屋企搞
係公屋接新娘其實有咩問題?

我啊爸啊媽想當年都係起公屋到接

仲要上下鄰居咁
追post
唔講你或佢比唔比得起嗰一晚酒店錢住
首先係你女朋友心態唔啱

佢既成長環境係公屋
而我相信佢屋企人都係公屋養到佢大既
點解會反而話肉酸
就算娘家係公屋,甚至狗竇都好
都係充滿住你女朋友成長經歷同點滴既地方
由佢口中講得出肉酸呢兩個字已經知佢一啲都唔尊重理解自己既成長環境同屋企人
第時不幸萬一樓主破產
咁既女仔一定第一個著草
去下飲睇下人地條片
都分到酒店出門同屋企出門有咩分別喇
喺屋企逼到仆街都唔知為乜
我自己做姊妹都試過俾人逼到企走廊
兄弟姊妹又十個八個
親戚又一堆喺度等飲茶
仲未計自己屋企人/化妝師/攝影師/大妗姐
酒店出門可以一堆人全部塞撚晒入去,
唔洗阻住個地球轉

豪宅獨立屋私樓幾千尺就另計喇
普通人家唔好講係唔係公屋,
根本都裝唔晒全部人喺間屋入面
咁佢的確係住公屋 有咩咁肉酸 嫌棄唔好住
你咪仲on9,我都未講點豪法,加上擺酒做show自己又辛苦,客又要科水,真係計到咁盡又要賺錢嘅同做生意有咩分別,總之冇本事嘅唔好夾硬黎,擺完一場酒有幾可收支平衡,點都會蝕,我就唔信你擺酒擺到賺大錢
連自己屋企都嫌棄既人

我係fb見唔少
除咗3其他睇唔明
我諗佢揀分手
你咪拎條大數來計
呢part 用多左咪其他地方慳少少
樓豬幾千蚊都比唔起?
新屋度出嫁得唔得? 裝修過點都好睇d.
肉酸?

佢自己都係嗰度長大㗎喎

咁佢都係肉酸㗎啦
落樓下買個m記加大已經搞掂啦屌
on9, 你知唔知醒目先會係酒店租,4,5星 一晚新娘房唔過7,8000
所有設備有晒,重點係唔洗清潔呀之後
我覺得樓豬根本有心令各位侮辱自己女朋友,我相信女朋友話肉酸,驚俾姊妹笑嘅原因都係因為公屋塞唔落咁多人,屋又殘,老公連幾千都唔肯拎出嚟
你都係放過人啦 唔結好過
人生人一次,想好睇好正常
租兩晚中環出門酒店800尺都係1皮攪掂
連登仔唔係1皮都冇丫?
出門酒店:
1.易相靚唔洗講
2.架撐齊,酒店會幫你預備敬茶用既野
3.唔洗執房,用完即棄 (重中之重)
利申:望過4 seasons , end up 文華東方直落食埋飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞