女朋友住公屋,堅持第時結婚要係酒店接新娘

381 回覆
43 Like 433 Dislike
酒店擺酒錢我比 但要你睇住我同新娘洞房一晚
Deal?
窮人就咪結婚生仔算啦 害埋個細路
呢度真係好多書都唔知讀完未既小朋友
香港結婚接新娘係咁 唔滿意可以要求唔玩遊戲 自己話事 你鍾意既可以唔接新娘架 要做足晒咁多傳統婚禮程序又要唔肯比錢
唔理住咩樓 酒店出有好處 屋企唔駛執 酒店地點可以選方便啲 玩又玩得放啲
如果係新娘屋企接 可能要駛多幾萬執一執間屋
明明係方便,影出黎又好睇
都可以比人講到係貪錢同要面
我極度懷疑有啲人未聽過喺酒店接新娘
一係就毒到親戚朋友結婚都唔請佢去
唔好咁睇人
連登仔個個身邊都住千尺大宅,梗係唔洗去酒店接新娘啦
都唔關肉唔肉酸問題
問題係間屋唔大嘅話
當日有兄弟姊妹。親戚,化妝師,攝影師咁大班人係間屋嗰度迫到仆街,又熱又焗,唔夠位又要企出走廊
一大早玩遊戲有機會嘈住隔離鄰舍
究竟你係咪想公審你女朋友?想人地話你女朋友好港女拜金?係愛你女朋友就唔會出呢啲post啦!

不過我勸你唔好結婚 放過你女朋友啦
窮既就唔好搞咁多啦,事但擺幾圍算啦
因為接新娘嘅大房個窗夠大對住海景
唔似其他酒店咁陰陰沉沉無光
樓下泊車位有得夠大又夠光
其實好多專搞婚宴嘅茶樓
有時都會包埋一晚房
睇下啱唔啱心水

真心有啲錢真係無謂浪費
明白有要求只求盡量滿足
夾硬黎唔係辦法
同女友傾傾,順便有婚展嘅時候出去行下了解下個行情
住呢啲仲衰,一大早接如果你玩遊戲嘅話
嘈到幾層樓都聽到⋯
返早嗰啲朝早先瞓或假日諗住瞓啲嘅多得你地唔少
你擺酒都係做show姐
唔係洗鬼執到自己咁事正咩

係酒店出門有乜問題
個人覺得唔係錢問題
唔喺女家屋企接新娘先真係on99
屋企裝修舊點執?
即刻搵十幾萬裝修?
傢私舊即刻買新傢私?
多雜物即刻掉哂啲嘢?
由細到大住公屋,好多重要回憶都係到發生,無諗過公屋接新娘會好肉酸。反而覺得接新娘一件咁重要嘅事,唔係自己屋企進行,唔會好可惜咩?
樓主咁手緊就唔好結婚害左個女仔啦
你支持到就G o
想好睇
咁入戲院啦
咁酒店接拍片影相出黎個效果係靚d ge
同前一晚姊妹可以直接上去訓
唔洗晨咁早出發去新娘屋企
同埋到時接新娘又成堆兄弟姊妹屋企人攝影師
係公屋搞邊有容納到咁多人
影出黎成個畫面都係人
而且酒店搞唔洗特燈執屋方便好多

(做過兩次姊妹 兩次都係酒店接新娘
其實而家酒店攞酒唔算貴
四季擺 一圍都係萬頭
咁你擺得四季人情都1千起跳
其實圍埋差不多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞