女朋友住公屋,堅持第時結婚要係酒店接新娘

381 回覆
43 Like 433 Dislike
我又唔同意,條女屋企正正常常肯佈置下都還好
如果又細又唔企理,又唔肯執又亂鳩佈置,無面既係條仔唔係條女呀
三兩千出去酒店開開心心企企理理,又有服務,咁都叫浪費?
出入門唔係喺自己屋企有咩意思?
有錢學咩人娶老婆呀,屌你老母
起碼佢知個醜字點寫
一晚使幾多呀?
都唔爭在啦

我個時就係成日唔爭在,最後唔爭在多幾皮
去酒店又唔洗執野又唔會嘈到隔離鄰舍
公屋得豆腐潤咁大仲要塞晒成村人
不過普通酒店得啦,睇相都唔會睇得出
我覺得公屋無乜所謂
有成班睇住你大嘅鄰居望到你出嫁
都係鄧你開心嘅姐
氣氛仲一定好過酒店
一世人一次有成邨人望住自己做主角
熱熱鬧鬧咁應該好過癮

除非件港女唔係咁諗
痴線
大把人係酒店接啦
屋企人飲完又可以即刻番屋企訓
方便好多
唔知點解咁都叫充大頭
一間房都係幾千蚊
我諗起大學間酒店超多人出門唔知點解
都應該唔係五星
呢位真係心水清
屋企大細都好影響
肉酸係自己既自卑問題
但接新娘係講緊十幾廿個人逼係一間屋到
兄弟、姊妹、新娘屋企人、新娘新郎自己、化妝師、攝影師⋯講緊唔係六七個人咁簡單
講無問題個啲係咪無去過

利申:兩次朋友結婚 一個酒店接新娘 一個居屋接
其實正常啦。公屋又細,根本逼唔落,玩game都玩唔到。分分鐘仲要執屋執餐死,當日除左親戚,兄弟姐妹,仲有攝影,化妝,好多人下,俾幾千岀去酒店玩,玩完唔洗執,好正常喔,又唔係要你去酒店擺酒,咁都公審未免太那個啦。
數都數到,老頭老母細佬妹4個,自己,未來老公2個,兄弟姐妹加埋最少十個,化妝3個,攝影3個,標準配置啦呢個。
親戚敬茶個十個八個都未計
同埋一朝化妝化妝師好撚多架餐
咁都俾人話自卑拜金,都唔知連登仔見過結婚未
屋企無600 700呎根本玩唔到。
講冇問題個啲
一係公屋成千呎
一係屋企細但冇乜人兄弟姊妹、無請攝影化妝團隊
一係根本無去過鳩講
我覺得係好多細路仔/中學生扮識
好好睇睇,咪有係窮
連登仔:港女係原罪
即係新郞出錢買場地俾班姐妹玩九自己
On9啦。兩條友去旅行洗豪啲,分分鐘蝕過擺酒。擺酒收得翻人情之餘,親戚啲金器呢?唔擺蝕死你,平時老豆老母人情金器就做左,自己就收唔翻。

女友住果種公屋係呢種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞