女朋友住公屋,堅持第時結婚要係酒店接新娘

381 回覆
43 Like 433 Dislike
樓主唔會比唔起嘅,結婚都預咗洗錢。問題係新娘嘅要求係樓主之前無諗過,今次過到關將來唔知幾時又有第二啲要求。
當你酒樓一圍貼2000 五星酒店一圍貼4000
其實擺廿圍都係差4皮嘢
如果你本身係預屋村酒樓擺
咁無辦法 仲有錢賺添
咪撚結啦屌 條女都ON99
你就on99,你酒店同屋企點同啊?用下你個腦啦,上面大把人講咗條女屋企係住公屋,佢情願係出面酒店出門都唔係自己屋企出門,我睇唔出佢家庭觀念有幾重,連自己都無尊重過自己屋企人。同埋出嫁前一晚咁重要都唔係自己屋企到過,公屋妹想學人扮上菜,自己都睇唔起自己屋企。同埋酒店始終唔係娘家,咁出門嚟仲有意思咩?出門個意義係代表個女大個啦要嫁人啦,夠鐘同老豆老母say good bye,要去另外一個家庭到生活。屌你酒店撚無自己屋企啊?
好多ching 講唔夠位呢個問題
唔夠位就係真嘅, 我老公研究完佢自己屋企都頂唔順
話擺唔到咁多人, 又唔想執屋
(講緊入門已經少左班兄弟, 朝早又唔使化妝)
所以我地去book 左入門房

不過樓主咁少事都拎出黎講, 都係唔好結la, 漫漫長路實出事
基本試酒店擺就唔好預收得番
由結婚個日起你當舊錢洗哂去total lost 就得
大家都唔岩仲結咩婚
講真 現代人已經好少著重儀式 通常都係因為老一輩傳落黎 呢代人先去跟隨去做呢啲儀式
不過由傳統演變落黎既結婚儀式都會變左質
自己細心諗下變左啲咩啦
你係一個好傳統既人 不過現代人好多睇法都唔一樣

如果樓豬係好傳統既人同自己女朋友價值觀唔同就不如唔好結
酒店一晚先兩三千蚊
咁都唔捨得出要擺上網問
窮撚就咪撚學人結婚
我係條女知道咁小事都要擺上網
真係同你分手算
反正結左都貧賤夫妻百事哀
基本試男方當total lost 就會睇得好開

樓豬唔識諗
由結個日起,條女都自動分你一半身家
咁不如洗哂去,等佢分少d
你用錢多d , 條女又含撚含得落力d
何樂而不為?
其實酒樓同酒店真係唔差得遠
洲際都係12k一圍包酒店一晚
咁你擺洲際人情都1k起錶
除非你啲親戚朋友都咁厚臉皮
呢D女真係
比多個choice 巴打,見巴打近排結
中環文華東方幾好
利申用過
原本都以為係好貴 純粹問下
點知其實同個啲婚宴酒樓差唔遠
四季個邊話唔介意下就擺
直頭10k一圍有找
睇你人多定人少
成班飲得咪加多少少 酒水任飲
個日開心最緊要
當你10k
酒水任飲2000
10% charges

埋單一圍都15k
要有心理準備
酒店有個戶口比你入數
一開波比一半訂
之後先找數

無錢就唔好學人結婚啦
一晚酒店錢都上黎開post 嗌生嗌死
快d 飛左條女晚晚打J 好過啦
第日要揹起頭家,一日開十鳩幾個post 都唔夠
你女朋友都係覺得屋企接新娘可能太迫先提議訂間房 呢樣係香港都好常見 唔係港女係真係地方所限 但上面留言條女就真港女啦 嫌朋友住華富邨寒酸 仲話唔知點解細個會上佢屋企玩 個朋友識著你呢啲暗地裏嫌棄人嘅港女真係慘
你真係廢J黎
咁都要上黎問
抵你比人屌足十幾頁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞