女朋友住公屋,堅持第時結婚要係酒店接新娘

381 回覆
43 Like 433 Dislike
搞冥婚先要酒店接新娘
Child 登根本冇執屋呢個慨念
個個仲係老豆老團洗衫煮飯,之後尻拋一句港女,嫌棄出身既公屋

你試下問下四大長佬如果住緊公屋,佢地好大機會都會叫對新人出去租酒店,因為執屋佈置真心煩同累
最多咪幾晚酒店錢 小小錢一生人一次都比唔起唔好結婚啦
正解
認同 講到明要五星級酒店 唔係為左威仲可以係咩
梳囉
你地講傳統就陪你講傳統
傳統結婚就係要風風光光,屋企幾窮都好,租又好當又好借又好都要整幾套金裝衣。
整幾套金器就傳統中國文化,租間房好好睇睇就攞威?
你地啲邏輯真係一流。
結婚當日想影靚啲有咩問題

其實反對個班有幾多個真係結咗婚

公屋唔夠位係事實,舒舒服服唔好?
新娘結婚當日心情靚啲唔好?
影相影出嚟靚啲唔好?
其實係度嘈邊度出門真係好on9, 首先你地結婚都住埋一齊,唔會住公屋掛
咁一齊出門口咪得,搞咩撚出門,幾千蚊租酒店錢都無,仲嫌貴,點解唔取消呢個活動呢?
child登係無形容錯, 再加埋暑假班中學雞

根本佢話講極都唔會體會到,幻想到實制情況

慳返淡氣
我都係打算公屋屋企出門wo
試下同女朋友講 由自己屋企出門感覺真實啲 同埋 真係要嫁啦 要去男家到住啦 告別娘家
不過 如果屋企唔夠大 兄弟姐妹加埋拍攝同化妝師 太迫嘅 可能真係要酒店出 但唔一定去5星嘅

去到結婚都要窮窮酸酸
公屋結婚相真係寒酸到
冇錢就咪結,唔差在個4~5千。

ps: 條女係咪住公屋唔係重點,重點係值唔值。如果條女好似ali/靚湯,我相信呢度9成巴打即刻話值,半島4~5千重要話平tim。
Ali話上佢屋企接沒問題,同老公慳酒店錢
支持公屋撚無資格結婚,男同女都係
逼多d 女人做小三同雞
呢句真!自己都睇唔起自己、要人家點睇你?要自量、比你係酒店出完威左又點?到人地問你住係邊?份工搵幾錢?咪又係比人笑你不知所謂?不如腳踏實地、老老實實做人無人會笑你架!你擺酒係咪萬幾蚊一圍?無咁豪不如算把喇!
呢句真!自己都睇唔起自己、要人家點睇你?要自量、比你係酒店出完威左又點?到人地問你住係邊?份工搵幾錢?咪又係比人笑你不知所謂?不如腳踏實地、老老實實做人無人會笑你架!你擺酒係咪萬幾蚊一圍?無咁豪不如算把喇!
屋企接當然冇問題
但又要計下 親戚係哂你屋企 攝影化妝
加兩邊兄弟姊妹加埋一對新人
點都過十個人呱
十幾人靚仔靚女咁迫係間屋 影相又要其他唔關事嘅避避 出走廊
焗成身汗件衫著一日

你唔止為你條女 仲要為佢屋企人
尤其係幫你手班兄弟諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞