女朋友住公屋,堅持第時結婚要係酒店接新娘

381 回覆
43 Like 433 Dislike
咁可能有啲人真係心活緊迫呢,但如果明知負擔唔到就一早應該簽張紙請親戚食返幾圍就算,唔好擺酒,大把人咁樣做,無人會笑
擺酒真係好撚on 9 同煩,但係主要滿足大家嘅老豆老母
暗地裡講一定會
啲垃圾親朋戚友
我又唔覺會喎,依家大把人怕煩唔擺酒,只要過到四大就無問題
我prefer 睇新聞台
真心段片loop 成晚,我自己都悶同尷尬flow
懶攪笑司儀+玩遊戲+loop接新娘片+喜喜洋洋上菜
樓主睇過婚攝結婚demo video 就知好大分別

村屋,私樓,公樓,酒店

首選一定酒店
之後村屋可以玩抬橋
私樓同公屋都又黑又暗
比你何文田私樓都係灰灰沉沉
租車就點都要
就算班兄弟自己出車又佈置又剩
你又你要自己貼番比班出車既兄弟油錢
保守:
4大長老
2個新人
1個化妝師
2個攝影師
都9個,未計兄弟姊妹,花仔花女,伴娘郎
9個人,傳個人活動空間100尺
間房都要900尺先鬆動
班仆街仲要集中係個廳
香港有幾多間屋個廳有900尺
出面應該得兩大
同埋仲有姊妹化妝師
比人睇到自己咁自卑仲肉酸
講得唔好:
9個人share 450 尺 廳 都免強可以
但你人數分分鐘20人
20人share 450 尺廳就gg
結婚呢單野同一個人run 個party 一樣
錢力男人出哂
唔好expect 條女幫到手

如果做開party 攪手就知

不過香港而定少有一條龍龍wedding party 攪手

即係你比錢,佢就幫你攪哂所有野
都係個句:出門酒店一晚最貴4 seasons 好似都係2皮左右
其他都係5000樓下
講得準確d其實唔係出門酒店:
其實係間酒店套房黎
你條臭閪女朋友連自己成長既地方都覺得肉酸,巴打,你以後條路會好難行
係咁撚窮就簽隻字算啦,仲去乜春旅行豪洗呀。
無講過賺大錢,不過蝕唔到幾多,除非你擺好豪。
一間酒店套房
要有一房一廳兩廁所 🚽標準standard

唔係問點解要兩廁所
仲有個日最好搵個兄弟姊妹做廁所所長
廁所stand by 清潔,比封大利是佢
擺酒呢樣野:
首先你唔好當自己會收得番,咁你就會睇得好開
當total lost 就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞