女朋友住公屋,堅持第時結婚要係酒店接新娘

381 回覆
43 Like 433 Dislike
其實一晚酒店又唔係真係好貴既, 咁你其他地方慳D 囉,
例如candy corner, 回禮, 佈置, 印帖, 攝影, 當日D 衫,
其他地方慳番D 咪得
個人覺得candy corner, 回禮, 印帖其實可以唔要
攞多一皮野出黎姐 ok啦手
岩 結婚呢D大事相信一生人都係一次 能力所及 做到的話咪做靚D 起碼以後睇返冇後悔 利伸:今年結婚
發現今年都幾多人結婚 狗年
我兩個表弟都狗年結
但麥玲玲又話今年結婚唔好,唔係好年
係架,係好撚核突架,但係你真係住公屋喎,真係屋邨妹喎,覺得核突你唔發奮買樓先嫁?寧願呃自己?駝鳥托世?
身邊都好多朋友同事今年 唔知係咪年紀問題 已經冇求證係咪好年 因為年年都有人講今年好年
child登不嬲屌左先
笑鳩下人先開心
公屋接新娘無問題 最緊要男家果邊唔係公屋姐
試下男家住山頂 劏房接都唔肉酸啊
唔評論女方出發點,但一晚酒店佔成個結婚開支幾多?
真係有煩惱既需要?
其實三百尺要塞十幾人真係奶勉強
長老新人兄弟姐妹起碼都十幾人
化妝set頭攝影拍片打燈助理又一堆人
玩尻兄弟唱歌跳舞食屎飲血掌上壓石春路又要地方set場
仲未計d姨媽姑姐三叔六婆
又未計你公屋又間一兩間房,個廳又電視又飯枱又一堆生活用品
仲要喜慶裝飾又要有地方影相

算啦,俾多少少錢係酒店搞掂左佢算啦
嫁得好訓街都沒人笑 又唔係真係結婚結得成先算啦
婚戒仲貴過一晚出門酒店
你認真?
男家啲親戚笑鳩個老婆成世呀,香港地最多白鴿眼啦
真心,好過妳去公屋接
諗都諗到啦 d三姑六婆走哂出黎阿支阿左
一個唔覺意嘈到個公屋傻佬你點搞 你諗你
其實好多人都揀係酒店出門
有啲人係住得偏僻 想交通方便啲
有啲人係想影出嚟好睇啲 搞完又唔需要自己執

不過話驚啲姐妹笑就真係不了
樓主其實有冇問過價
酒店擺其實無你想像中咁貴
君悦 四季 都係萬頭一圍
你擺得多送埋間房比你住一晚都得

利申: 近排check過
去維記接
同佢講一係唔好結婚囉!
果朕寒酸味。仲要一次過比所有賓客
少都200個知你住公屋

寧比人知,莫比人見呀
Child登仔知唔知咩係寧比人知,莫比人見呀
識貨巴打
樓豬你條女家庭觀念都唔係好重姐,出嫁前一晚情願係酒店都唔係返自己屋企,自己都睇唔係自己屋企人,俾我真係唔會同呢啲女人結。遲下搵得少養唔起佢實俾佢睇唔起。
屋企人都會去酒店幫手打點啦,你係咪戇鳩架
咁你咪就下人囉屌, 都結婚仲要放D咁小既事上網, 痴撚線咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞