女朋友住公屋,堅持第時結婚要係酒店接新娘

381 回覆
43 Like 433 Dislike
當自己買左30萬克羅地亞冠軍
又要跟傳統又要好睇唔理傳統(唔係由屋企出門)
婚姻呢門生意真係玩晒,你睇一年咁多個婚展就知,差唔多隔月都有
仲要食水好深
當年最簡單將d錢集火:
酒店出門2晚,其他咩都租
兩家人酒店食餐飯,最貴個款(當報答下佢地)
之後第二晚夜機飛
係酒店出咪仲方便 又有位影相 又有位放哂兩家人 呢幾千蚊抵比啦
你唔俾樓主又唔係好窮,有錢又講唔上呀
人地寧願拎啲錢去旅行享受下好過益啲靠婚宴搵食維生嘅人好過啦,點解要送呢啲無謂錢畀人
所以我上面咪講,量力而為囉,我係假設咗樓主同一般香港人一樣經濟情況,如果你有錢嘅,一心搞世紀婚禮,邊個阻到你呀
結婚成件事好考個人攪party 能力同用錢分配
(金手指無限錢就另計)
邊個環錢用多d錢邊個環節用少d出黎效果好唔同
原本意義好似係要大鑼大鼓比人知個女嫁得出,習俗又係要熱鬧

當然主人有選擇權,但點解覺得唔子意思??
有次去朋友結婚 酒店接
兄弟姊妹夾埋接近廿個人
酒店已經一廳兩房都逼撚到傻
搞清楚邊個先係主角
無錢.結咩婚?
講起呢單野,有日食飯
有對新人 荃灣大鴻輝中心 間 酒樓擺酒
荃灣人就知間野星期六日個升降機擺到出門口先有得搭
其間有個姊妹 deep v 等 LIFT
比人成百隻眼由頭掃到落腳掃10分鐘
(利申:有份掃)
會唔會揀禮賓府門口接新娘?
香港酒店極限黎
幾千蚊姐.....又唔係叫你買層新樓俾佢接新娘
大鴻輝部lift
住荃灣既點會揀果度
所以我相信親朋戚友多既一定簡酒店
親朋戚友數數埋埋得五六個咪特色啲簡屋企 反正無乜人黎
擺明比婚展班人昆喇
磅水簽紙算鳩數啦
你book既唔係麗晶酒店 係麗晶大賓館
旅行結婚啦 唔擺酒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞