女朋友住公屋,堅持第時結婚要係酒店接新娘

381 回覆
43 Like 433 Dislike
少少錢咪book一晚囉. 又唔撚係日日住.
結婚大日子都唔撚捨得比? 學乜撚嘢人結婚!
結婚一生人一次 梗係想好好睇睇
你咁都要計較都睇得出你咩人
你夠膽咪同佢講 下次先啦 (下次結婚先啊 )
[肉酸] 一人一個扮有錢人既行為
https://lihkg.com/thread/751889/page/1
窮人學咩人結婚 生仔仲仆街
洗筆錢黎買個面子
不如去個新婚旅行豪遊 又有錢又有面
咁點解唔洗筆錢買個面子
再豪華honey moon
3 星級 ~ 無問題 ....
就算住私樓好多都酒店接新娘啦
根本就好正常
你估個個間屋都咁大咩?到時企都冇位企
可以BOOK個城堡搞, 做堡主
公屋出生有咩問題
要威當然係要威嫁得好
拎啲錢去租名牌車, 租金器
金光閃閃咁上名牌房車
咁先威嫁嘛
好撚好笑
唔想屋企出門就係無家庭觀念
我最撚孝順個家姐個個月家用大大份
老豆老母生日一定有表示
佢都係酒店出門
男人同女人對衫嘅睇法唔同。
女人覺得件衫只要影過相、俾人讚過、著過出街就代表舊了
而男人會唔同,男人覺得....只要未破依然係新嘅
幾千蚊酒店房錢可以豪遊?
窮遊台灣就得
一晚酒店好平啫..........

如果筆直唔係真係咁緊,其實按情況係酒店係一個唔錯既選擇

不過要小心有部份酒店知道你係出門用既,就會有不一樣既收費,呢一點要留意,不過結過婚都知道,呢個錢只係冰山
一角,如果對方想用未用下啦。
夜晚上頭朝早化妝又攝影又玩遊戲又斟茶,呢樣其實涉及好多人,試過做無數次兄弟係屋村出門都係入唔到屋係出面玩遊戲,接新娘都係門口企同等。

呢樣睇新人想點,好多女性朋友都希望屋企出門,因為真係有出嫁既感覺,呢樣係酒店俾唔到,攝影師都可以影到好靚好有感覺。

當然平衡多方面,結婚係開心事,唔好俾小事去影響心情。
你女朋友9ip者,佢嫁個一晚酒店錢都比唔起既窮鬼都唔怕肉酸啦。
時鐘酒店包幾間房咪算囉
大家冷靜啲先,其實件事合理,次次接完新娘間屋都比啲兄弟姊妹搞到污糟邋遢晒,最尾咪又係搞着屋企人。

Book酒店就唔會出現呢個問題,唔使執屋又唔會搞到烏煙瘴氣⋯⋯

根據經驗
今日有好多物資要拎
唔租van靠兄弟車一定會有野漏或唔見
不過算,小學生係對呢方面無概念

利申 非打手
睇唔起自己出身既人都幾可悲

話哂都係養大佢既地方
同埋公屋根本唔夠位拍攝, 成棚親朋兄弟姐妹
貪慕虛榮
忘本

呢啲女真係娶到要喊三聲
不如5星級酒店大堂接新娘咪得羅。
反正都係拍接上車一part就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞