[DSE2018] 放榜討論區3 (連放榜最後準備攻略)

1001 回覆
35 Like 3 Dislike
會計真係唔好讀咩 我A1-A3排曬account
樓主你仲係到
我係高登已經識你
我係個年retake英數既人 你仲介意左個社工姐姐俾我識
我依家已經上返ugc啦 多謝你個年既照顧

btw 你讀完你個學位未
樓主你仲係到
我係高登已經識你
我係個年retake英數既人 你仲介左個社工姐姐俾我識
我依家已經上返ugc啦 多謝你個年既照顧

btw 你讀完你個學位未
Hkcc walk in唔需要中學成績表 dse cert就得

利申helper
恭喜巴打,介唔介意講下你而家咩科
乞食
唉 唔好提 其實自己都有點後悔當年走去retake
不過年少無知 你唔試過你真係唔會死心
尋日開始收到好多grad咗既朋友同老師既message鼓勵同打氣
真心好感動

上星期我去cu econ Interview 派嗰本嘢有講
希望同你做到同學

恭喜你, 雖然識好多retake英數既自修生
私人野就pm傾啦
都係架,我咪Retake左5科,求升2分(求maths 4升5,求Bio有5或者以上,求chem有1粒星,LS同PHY就... )
人間有情
所以冇得阻止, 就唯有支持
我諗我應該係最特別個位 如果你記得既話...
連登沒pm的 唔緊要

我仲記得你個case 希望你可以用你既知識同埋經驗幫到更多人
祝你成功
當年個位社工姐姐都陪左我半年
whatsapp
屌 又肚柯
4個字前痾完
check
其實大家都唔洗咁擔心同緊張
正所謂都已經塵埃落定 你依家都係諗最好/最壞打算
如果有得讀書 就即時去claim offer啦
如果無 就睇下後路點樣
想walk in 就準備定所有文件

最緊要唔好喊同發脾氣 要冷靜面對 你一喊同發脾氣就會諗唔到想點
祝各位好運

我好彩少少,worst case係1分都升唔到(touch wood),但以我之前個分都會有野讀
你太緊張?
聽日頂唔頂得順要周圍去?
唉 這些機會
cccu有conditional offer
聽日就算撲都淨係去space 應該ok既
多謝關心
咁都唔洗太彷徨啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞