[DSE2018] 放榜討論區3 (連放榜最後準備攻略)

1001 回覆
35 Like 3 Dislike
但係得asso入面好似得space有中醫讀 btw點解唔好space
conditional offer即係唔知你咩分但佢覺得你適合讀嗰科,只要你符合入嗰間院校(定嗰個program﹖呢樣唔敢肯定)嘅最低入學要求就即刻收你入去讀
佢唔會而家知你咩分架
睇科啫 lang科space好過hkcc
明白
點解thei叫我擺A1
有冇詳情
BTW 各位如果聽日真係唔小心失手想靠asso升返U的話,記得唔好比堆文宣呃到
有d 學院會講到自己升學率高到9成幾,其實係包埋海外升學同top-up同自資
報名之前記得問清楚心儀programme既升UGC學位比例係幾多。咁就穩陣好多啦
讀翻譯 cccu定 hkcc好?
有無ching已經攞到cc offer 諗住聽日去留位
之前去cu info day佢話ECON今年新增phys maths有weighting好似x1.5

準確嘅話上網check返
Me 係business 個邊 ching係咩
BTW 各位如果聽日真係唔小心失手想靠asso升返U的話,記得唔好比堆文宣呃到
有d 學院會講到自己升學率高到9成幾,其實係包埋海外升學同top-up同自資
報名之前記得問清楚心儀programme既升UGC學位比例係幾多。咁就穩陣好多啦

其實唔止,好多間都係咁。佢地肯公佈UGC比率已經好好了
想問如果收到asso conditional offer又夠最低個分 咁聽日係咪就唔駛周圍走去留位?
讀中文聽日去hkcc space cie cccu
如果時間唔夠 優先去邊間
Hkcc 定cccu升u率大啲
Cie好咩
hkcc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞