[DSE2018] 放榜討論區3 (連放榜最後準備攻略)

1001 回覆
35 Like 3 Dislike
當年自問有能力5星星既科炒左,但點知諗住炒既有5星
所以保持冷靜就得
雖然而家
Binc
真係訓了
各位加油 希望今日個個都夠分有大學讀
想問下巴打 如果拎廿分 (4+1 18分)(今年rejupas 當自己retake後個分冇變)
A3 放Ou 會唔會哂左
定係放bu/poly 嘅低分科 然後放Ou起B1
同埋想問下有咩分低嘅科係文科仔入到

唔該哂!
想問下巴打 如果拎廿分 (4+1 18分)(今年rejupas 當自己retake後個分冇變)
A3 放Ou 會唔會哂左
定係放bu/poly 嘅低分科 然後放Ou起B1
同埋想問下有咩分低嘅科係文科仔入到

唔該哂!
OU係人都入到
點會放係Band A

OU擺B3都得
除非你真係好淆咪A3
M1 果陣真係對埋答案埋住店啦
點知買返黎睇有d位太緊張所以d分倒水咁倒
人生歷練黎
我印象中果年係幾易所以錯一題就分到5到5星星既range
咁我A3 應該拎黎報啲低分科? 因為我數學2左當然我覺得自己retake都未必升到
我就搵過都唔知究竟有咩科我係有機會可以入
我A1 A2就放左design 嘅科 但係如果唔收嘅話我只係希望有八大學位讀 唔太在意咩科
雖然我都知自己冇條件去諗八大 但係依加真係有啲迷茫
希望咁多位巴打可以指點下 唔該哂...
你可以諗下有ou你會唔會入先 或者已經寧讀其他課程沖番上去
放唔放band b你可以睇下之前收得多唔多人起呢個band
有ou 我會入 因為我今年揀retake 應該哂左年 屋企都唔係咩富有家庭 只係希望快啲出黎做野幫輕下屋企人 所以如果入到八大就一定入
而asso 就話因為已經哂左年 唔想再浪費時間同屋企人錢 所以唔太會諗了
唔該哂巴打們
CityU engine A1,A2,A3
你咁既分一定要咁揀
有中六都夠既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞