[DSE2018] 放榜討論區3 (連放榜最後準備攻略)

1001 回覆
35 Like 3 Dislike
搵下本野睇先
照你咁講啫係穩
唔該晒巴打
CD-rom
晒銀時HKU定 CU
冇乜分別 睇你鍾意HKU定CU生活多D
想問A1應該擺meet到LQ 定係低LQ 1分都可以?
(少人讀嘅科)
個人凝住咁多考生又得36個位 好似好難入
CD-ROM Fisherman
今年retake 預計334445 Econ geog > 335455 自己想讀Econ/bba A1放cu econ 會唔會好博?A2放city enf A3搵唔到有咩科過median又收得多人 大家有咩建議?
A1 數同Econ有5的話, 抵博。A1就係要黎博
A3 會唔會睇Econ以外既科目?
無... 直情無放入去添
本身無諗過自己會係20左右
一直學校都pre25-26
Mock都考得幾好
點知study leave 掛住玩
考完就知仆街
派完成績再放入去
cu econ 今年phys maths有weighting
點解study leave會變咗玩
同埋學校如果唔係band 1好難pre得中你幾多分
學校pre完全唔準 好多人study leave前後兩個人
想問下 如果我有hkuspace conditional offer, 聽日可吾可以 claim 了先,再去報hkcc ?
同埋 有冇人知hkcc 語文及文化副學士 具體係咩,上網冇咩資料
吾該晒

1. 可以
2. http://www.hkcc-polyu.edu.hk/programmes/associate_degree/details.php?id=53&lang=chi
"我會學到什麼?"自己禁三角形入去睇
跪求數學cut-off跌
CD-ROM 雲
預計自己15至20分 walk in hkcc,cccu 工商管理asso 如果兩間都有offer 邊間好d
Thx Ching!

冇分別, 睇你第日想升city定poly。但15-20呢個range都好闊
愛情黎嘅時候係擋唔住
唔會啦
搵左喇
不過依家大體都定左js1204 cs
呢個都入唔到 其他應該都難
我17年都係拍拖 於是今年要再考多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞