拜撚托,唔識就唔好講"touch wood"

368 回覆
264 Like 1316 Dislike
講出黎可能你唔會信, "goodest" 有時真係會特登用黎講笑咁講
個fd講起goodest我下一句講笑同佢講i dont speak ur language
Touch wood
你柒就收皮啦 我之前同個鬼妹講鬼故 講完佢係咁掂木板地 話touch wood touch wood 希望衰野唔好發生
你中意點用咪點用囉on9 仔 大把外國人d 文法都係on9架啦 你咁跟從書本 讀死書垃圾
真係好多人習非成是, 見人提出啲同自己所認知相反嘅野, 就算自己錯都即刻起晒鋼圍剿你先
touch wood i agree with you
屌你,笑撚到我
我係英國讀IELTS,有堂呀miss就係教touch wood點解,仲特登拎咗舊木返嚟做示範,真係要touch
on9
on99
"好彩嘅事 / 好嘅希望"係finger crossed好無?

我04年去左個慈善節目 謝霆鋒呼籲香港人唔好「坐以待斃」 要大家捐款

話時話你個鬼妹應該有60歲,或者真係係鬼,咁迷信嘅野都仲做緊
英語區人嗰種錯同唔識嗰種錯兩回事
仲要態度好
你所講支持緊原post
識而錯叫玩,唔識而錯叫柒
又話時話quote嗰個source應該幾垃圾

咩叫
avert the possibility that something just mentioned (if bad) might not occur,

Avert係解避免壞事發生

避免 頭先講過嘅壞事 嘅可能性 唔會發生

用字累贅之餘,連邏輯都錯
寫嗰個人英文自己都有問題
信佢一成
我17年聽到通商寬衣,剝光豬
皇帝講嘅就變成真理㗎喇
Childon 仔
我係英國讀緊大學 兩種用法都聽過 我自己都係兩種都有用 以為一直都係咁用 今日終於明哂
妖 咪即係菩薩保祐
正負皮咩事 頭幾版啲兒登仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞