【魔瞳】一次換眼,讓我變成魔鬼 (二)

1001 回覆
121 Like 4 Dislike
無知一問 呢個故真係寫左十二年?
屌唔小心又live左
屌唔小心又live左

無知一問 呢個故真係寫左十二年?

十一年半啫
屌唔小心又live左

邦拿自己都唔記得 我記得龐拿有一到同小諾解釋過大家身世

當作者自己都唔記得之前既內容,大家仲會期望呢個故會完到

所以我個名

燒個作者比你先係治本

當作者自己都唔記得之前既內容,大家仲會期望呢個故會完到

所以我個名

燒個作者比你先係治本

燒個作者之後又係唔出文 等到輪迴咗都冇文睇

所以我個名

燒個作者比你先係治本

燒唔燒都唔出文架啦,消左佢至少佢出文人間果班無得睇
初五啦,已經等到初五樣
呢個故我追左10年

燒個作者比你先係治本

燒唔燒都唔出文架啦,燒左佢至少佢出文人間果班無得睇

有遠見

燒個作者比你先係治本

燒唔燒都唔出文架啦,燒左佢至少佢出文人間果班無得睇

有遠見

唔好咁喇
呢個故我追左10年

「對於靈魂,我實在了解不多,不過從他眼神可知,龐拿並非爆炸一刻,才擁有知覺。說不定,他被製造以來,已經感應到外界一切。」薩麥爾皺著清秀的眉,繼續說道:「只是,我們一直將他困在玻璃箱之中。」

薩麥爾的推測有其道理,不過當中真正原因,也只有龐拿自己才知曉。

「看到其他人的出現,龐拿並沒反抗,只是默默聽從我們的指示行事。我們花了一些時間,讓他了解一下這個世界,但他卻對一切事物,都沒顯出任何詫異或好奇之色。不論在他面前展現甚麼,龐拿只是默默觀察,讓我們始終捉摸不到,他到底是天生冷靜過人,還是早就知道了解世情。」薩麥爾續道:「我們又嘗試教他語言,不到一星期,他已經能使用簡單的日語漢語和我們溝通。不過,當我們嘗試讓他知道自己的名字為『撒旦』時,龐拿卻極度抗拒,口中只不斷重覆一組毫無意義的音節。」

我沒有多想,便即反問道:「那個音節,就是『龐拿』吧?」

「不錯。」薩麥爾點了點頭。

同為撒旦複製體,龐拿的存在一直是我心頭之憂。數次交鋒,只論他對我的態度和舉動,怎算也是敵非友。

我原以為能從十二羽翼口中,探到一些他的身世來源,殊不知他的出現,竟是如此奇特。

「龐拿如此神秘,你怎麼還敢將撒旦教交給他?」我看著薩麥爾問道。
待續(明天)
邊個拎條J出黎!
十年都無爛尾,算係咁

就係因為咁先仲有咁多人追故
邊個拎條J出黎!

邦拿 不如 自己重睇一次先同人賭J啦
十年都無爛尾,算係咁

就係因為咁先仲有咁多人賭j
龐拿會唔會係咩文?有意思既?

結局篇 魔神混戰
龐拿:「我就係呢個世界既邦拿 我就係呢個世界既作者,我就係呢個世界既神。」

叫埋蕭宏律一齊針針

結局篇 魔神混戰
龐拿:「我就係呢個世界既邦拿 我就係呢個世界既作者,我就係呢個世界既神。」

應該十年後就出o嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞