樹仁係咪真係讀唔過

411 回覆
35 Like 251 Dislike
拿 樓主 我就比小小建議啦 讀4年之後出黎捱幾個月學堂 考紀律部隊幫辦 不過要學好啲英文 咁出到黎人工都見得下人 文科唯一出路 我都唔知你英文同體能點 咁tu入面啲嘢?冇嘅 全部都係垃圾 陰啲陰啲咁咯
浸大自資
大家都係見步行步
撐住啊巴打
絲 體能好差
係咪仲死
樓主好似好怕英文
呢條路都死埋 讀完考教育文憑做教畜 身邊7成師兄都係呢條路 冇話興趣唔興趣
報cie啦....
再唔係玩盡啲 re-asso囉
真係倒錢落海好過俾佢

我見有啲人re完有ugc offer嘅 不過睇你係咪非8大不要 如果唔係入樹仁都好過冇
佢2.幾 re乜鳩

重新讀過asso 自己就係自己嘅source
佢咁既分 d asm會好得去邊 你咪害佢啦
不過講真 我會恆》鯨🐳〉樹中

asso咪又係睇自己有冇心
有心點會唔過3 不過要揀sf應該恆/速>鯨>樹
不過佢得一個offer都要照要 如果唔係得asso grad仲慘
咁佢好難係香港生存
其實冇人care你點揀 係你要問咁人地咪比佢地對tree u嘅觀感你
不過追左陣post都覺得你唔知點咁 又唔記得interview又話考唔切ielts
如果你本身份人係咁甩漏不如食左個offer佢咪算 起碼唔使搞咁多野
做藍領可能有前途
Asso個學歷去見工人地都覺得你係副大學生,相反垃圾樹仁你一響個朵就知係垃圾 請都唔撚請你
是但啦 屋企唔等飯開冇所謂
歷史系黎講100%係
咪撚入歷史,仲要樹仁
利申:三大歷史 都係乞食
絲打可以去做空姐
嫁個有錢佬
搞掂
係啊....英文科係asso有好俾心機溫都得c+
我知係香港遲早俾人淘汰
真係有心無力
講多少少

出黎做野其實都係講
溝通 同 language

如果而家冇得揀
咁呢四年你要努力既係
讀好啲英文

所有野都係睇個人
讀邊間u都救唔到你

最近有朋友 in d fresh grad
有個讀account 1st hon 既人黎in
朋友叫佢用英文自我介紹
Fresh grad答:我冇prepare英文自我介紹呀
Diu...
之後朋友都知唔會請佢
但點都到介紹下間公司
Fresh grad答:下?乜你地唔係AAA呢行,係BBB呢行黎咖?
咁樣咩u咩hon都唔會請

加油啦!好多for fg 既工其實都只係想搵正常人
true 鬼叫我地有啫
試下報ied自資 八大名氣 自資分數 雖然ied都唔係好好多 起碼叫八大呀

本部成績好 好易non jupas入返ied同其他八大既 degree 聽講放榜日係九龍塘既生產力大樓 會招生 可以試下 加油 唔好咁易放棄
啱㗎啦 去讀樹仁la 你都係想我哋肯定你姐
老實講 三個名都可以互換 都係廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞