樹仁係咪真係讀唔過

411 回覆
35 Like 251 Dislike
你係咪on9架,有公開大學唔讀
8大offer要你幾多gpa
2.尾有無試下嶺大
招瘋兄今年無出嚟出post,少咗樂趣
2.幾都有八大個個都讀asso啦
洗乜考得咁辛苦
你追一追post 樓主只係想取暖 要廉價正能量
唔需要你同佢講改變心態同追求目標架
識人讀呢D都係考紀律部隊同做文員仔,你其實可以慳返D錢
認真 唔好讀 讀完你出到黎一定後悔
後悔自己浪費左4年
有錢出國就出國啦
冇錢但又有閒錢咪讀樹中 但唔好有任何期望畢業後會得到作為大學生既待遇
Al least tree u better than ou la

Ou 無u life
都唔明你諗咩
你仲有咩可以諗
都冇咩人收你
1. 樹仁差極,都係一張沙紙,有左張沙紙,你第時做邊行,包括考政府,有同冇都有分別。另外,恆管同珠海仲未正名做大學,畢業張cert係有分別的

2. 再講樹仁,都睇你揀咩科,新聞係熱門,但入行唔會高人工,但又兩睇,你做過記者/公關,經驗好有助轉行轉工,呢個社會都好需要通才

3. 唔揀樹仁, asso駁上U,唔係一定得,難度唔會比repeat小太多,有信心有決心升返U,咁揀Asso當然冇問題。分別就係,我想我張沙紙係名牌定普通野定雜牌,但始終都係沙紙

4. 有Asso最後都係升返樹仁,當然呢啲都係個人造化,你付出幾多,自然收返幾多,風險要自己衡量

5. master taught programme, 香港大把,有錢既話,外國仲易收,日後洗底唔難

6. 最後,沙紙係入場劵,每一份工,你考到入去,做唔做得長,有冇回報,同你在職表現、實際技能更為相關,踏入社會之後,邊間U會考高考Dse有幾威幾風光,都係過眼雲煙
今年唔係啦
樹仁乜人都收
入面啲人叫自己大學生真係笑大人個口
唔係,畢業生出路多元化,可以喺跨國企業到炒薯條
樹仁輔心點架
乜ou都係u咩
呢個真,我人生中最錯既決定就係讀樹仁
屌你收生分數一年比一年低,33222就得
快啲拿拿聲讀完再讀個master洗底
聽講11-17號內你每日去報一次都得
姐係例如你今日in bba衰左
聽日可以報另一科再in多次
無乜可能
33222係教育局規矩
除非你奇高分但中文炒粉先會有呢個情況
CU以往破格都唔係收好多
似係廣告招徠多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞