樹仁係咪真係讀唔過

411 回覆
35 Like 251 Dislike
咪撚讀啦 恒大好過
8萬幾學費(無計生活費)
收生要求唔高 排名唔算野雞
可以睇下有無地方收
點都好過恒大啦
其實你asso gpa唔高有得讀咪讀囉
仲要諗間學校廢唔廢 多唔多假期
到你揀咩
睇邊科

人廢既話比hku你都畢唔到業啦
不如早點出黎做野好過
樹大已經夠廢,仲要係歷史呢d乞食科
英國點會無得讀中史 只不過用英文讀啫 既然樓主你英文咁差 過去讀中史順便練下英文都好 其實就算樹仁或者其他u歷史系 都會出現用英文讀中史 或者 要夾下d西史嚟讀既情況 既然有錢點解唔去外國讀? 浸下鹹水好過話畀人聽係tree u 啦大佬
都唔知條友嘈咩
讀u grad選擇多好多,mt, gt, trainee都報得,又有資格考ao eo, 政苦officer, 唔明佢點解剩係用散仔比。 依個年代考散仔易咩,大把u grad考, 政苦低層aco又易咩,又係成半u grad.

依個時代,冇u grad已經輸左半啦,有u grad考政苦又易d, 升得又快d, 何樂而不為。

得dse grad果d多數做緊地盤,做緊廚,比盡先得果兩萬幾蚊升幅,地盤遲d又五勞七傷,真係你諗你
樓主依家搖擺不定,不如諗下未來4年,點樣係有限資源下,發揮好自己,為自己裝備得更好。個人認為,心態決定大部分行動結果。

利申樹仁畢業
On99 講到自己好撚多選擇咁
讀書廢 得樹仁收你 又話驚入到去做狗 睇唔起樹仁
咩程度既學生 去返咩程度既學校姐

利申:唔係樹仁
樓主講到好似有得揀咁
歷史讀完出黎去考古?
Hi Ching ,出年見
樹仁除咗新傳之外就咪撚讀啦
全部垃圾嚟
唔係間U既問題, 係你果科既問題
後門狗都只係入樹仁
見樓主問開,我都想問下樹大社二科如何? 好似要讀4年 諗緊試唔試,定等下年
利申:Ive 社工 cgpa3.3幾 全職社工1年經驗
見樓主問開,我都想問下樹大社科如何? 好似要讀4年 諗緊試唔試,定等下年
利申:Ive 社工 cgpa3.3幾 全職社工1年經驗

認命啦,你唔係果個料
就只可以讀返相應既書
之後搵返相應既工
再過返相應既生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞