樹仁係咪真係讀唔過

411 回覆
35 Like 251 Dislike
樹仁main build裝修緊
同埋黎緊skl calendar大變
利申 讀緊都嚇左嚇
樹大必修蝗語 好似係咁多大要求最高
其實睇吓你讀邊科
好老實咁講,入得樹仁你就真係唔好諗佢硬件有幾好
我亦都可以答你,唱衰樹仁嗰個post入面有八成都係真
不過so far自己讀咗一年,又唔覺真係有啲咩大問題(不過好有可能係因為自己唔係點讀書 )
或者咁講啦,你依家既情況係點自己最清楚
你係咪讀書材料?鍾唔鍾意歷史?讀大學為學位定點?
點都好啦,希望你唔會揀咗任何野之後都唔會後悔
利申:樹仁year1,gpa2.1
放榜日唔係只收應屆dse咩
諗住做咩 下個sem認唔認真讀 好似話真係會壓你個gpa
其實咩硬件差都可以捱
講真讀黎為學位昨
但希望個教學可以好翻小小
成日借機吹奏恆管呢啲學店好on9
講咗咁多年大學名都未正名到
如果商科 中英文系 歴史就不了
社科 社工 輔心 心理 新傳都可以
如果講設施其實呢兩年有好多裝修同埋新大樓
唔會好差
Hall都幾好住
但係啲管理就真係麻麻 不過見到都有進步
但係進步得好慢
U life 就可能真係比出邊嗰啲差少少
不過U life 可以自己創造 住hall 上莊做齊都感受到
利申 讀緊 非打手
上次interview聽到佢地開會8成都有蝗語口音
巴打諗住讀咩科
歷史
我只求合格順利四年拎學位,其他don't fucking care
壓低我個gpa呀...又真係唔覺
起碼我成年都冇讀過書 計好晒可以走幾多堂
最後出到嚟都合格
二十二、year1英文堂用朗文教科書,考試考Vocab&Grammar
有咩錯讀得樹大唔教ed唔通教沙士脾罅咩
巴打諗住讀咩科
歷史

咁樣唔好入
識親啲人都話好on9
八成教授都親中
咁樣點可以全面咁教到歷史
會打壓你個gpa,務求等你走唔到
利申走到
Asso 都收的 上年我陪fd去 都見到有人用asso 身份報 不過你想快既話可以online報 再無消息 再親身報都得 其實差兩三日 兩邊功夫都做足 就穩陣d

其實ied收生都幾低 ugc degree 2.幾都收 其實sf 要求都低門檻既 可以試一試

以我fd為例 佢sf degree 2.幾 升返原校ugc 學位 費用貴就貴d 近十皮 但八大名氣 可以諗諗呀 出面邊個咁得閒諗ugc 同sf咩 全部都係ied頒學位的 無咩太大分別
唔係讀歷史真係答你唔到
不過聽人講都還好,如果單純為學位其實冇乜問題
再者,其實你都冇乜幾多野可以揀
終於見到個正常回覆

遇到問題 只係逃避 然後心目中其實一早有哂答案
岩聽就聽 希望有人支持 繼續comfort zone
得罪個句 你asso gpa2.9真係好合理
咁嘅心態唔去 俾你讀完樹仁讀咩都好
畢業之後搵工搵得唔理想 一定又會怨世

唔好係到圍爐取暖啦 咁大個人 面對現實有幾困難
就算讀tree u
一係搵下好啲intern 一係努力啲first hon
考返入啲好機構
你連自己條路想點都唔知 得過且過 求取暖 做乜撚
唔係想講咩
不過樓主讀asso都讀到咁就不如收收皮交錢啦
唔洗問咁多 屋企有錢就出國 無就是鳩但有咩讀咩
終於見到個正常回覆

遇到問題 只係逃避 然後心目中其實一早有哂答案
岩聽就聽 希望有人支持 繼續comfort zone
得罪個句 你asso gpa2.9真係好合理
咁嘅心態唔 俾你讀完樹仁讀咩都好
畢業之後搵工搵得唔理想 一定又會怨世

唔好係到圍爐取暖啦 咁大個人 面對現實有幾困難
就算讀tree u
一係搵下好啲intern 一係努力啲first hon
考返入啲好機構
你連自己條路想點都唔知 得過且過 求取暖 做乜撚
Sem 5 la Dllm
點樣2.幾有ugc
唉,自知唔係讀書材料,仲走乜春呀
是但讀完拎要證書咪算囉
反正我之後想做既野都唔係好睇你出身
識多個人好過識多個字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞