氦氣自殺有無得諗?

1001 回覆
432 Like 383 Dislike
望一望個名嚇一嚇, 心諗乜我唔係block左蛋牛麵條五毛好耐咩
快d去高登屌我啦
其實秒秒鐘都有人死緊
唔係冷血
係社會生存面對每日各種比較
再返到屋企同自己思想各種抗爭
幸運既身邊有識得表達愛既家人/朋友
唔幸運既每日都生活係壓力入面
但相比其他更不幸既人 係香港生活已經好好
成長就係每一步咁行出黎
珍惜 擁有既野 講係容易 做到又有幾多個
有冇諗過你地老豆老母都係更難既成長環境長大
佢地可能都會怨佢地父母

破碎家庭長大 一直都覺得父母唔錫自己
(以前成日覺得 如果我係父母一定點點點對自己 唔會咁樣鬧阿打阿諸如此類)
但當你自己做左人父母既時候
你就會明白 好多野都好逼於無奈而做出黎
我相信冇父母係唔愛自己子女
只係社會問題 冇人教佢地去表達愛
社會 > 賺錢 > 工作 > 壓力大 > 家庭 > 暴燥 >
男 > 賺錢 > 冇情趣 > 工作壓力大 > 感情淡 > 包2奶
女 > 照顧家庭 > 因為家庭而逼住長大(24小時媽媽身份 > 少管理自己 > 感情淡

有拍過拖既人都知 好多事情唔係單方面
人同人既關系亦唔係咁容易處理
咁多種壓力下 有家庭有小朋友
點會有正面既態度去好好照顧屋企

係你怨緊父母既時候 有冇諗其實佢地成長時都可能都怨緊父母
你希望你將來小朋友會怨你嗎?
因為唔想將來小朋友會怨自己
更加唔會想生 更加唔想結婚 唔想去對任何一個人負責任

但問心 人係開心係正面既 有冇錢又真係好重要?
因為有比較 你先會覺得有錢係會開心D
咁現實真係冇錢 真係唔夠人靚仔
咁又點?

上高登勿認真 9UP完

體諒一下身邊既人
你父母唔錫你 唔代表你就唔可以無條件去愛佢地
你咁多愛付出係愛情/遊戲到 做咩唔識分一D比自己最親既人到?
好多野 讀幾多書都唔會學到 完
甘你老母
rip
希望樓主下世刷到靚首抽
落返地球先啦,下下用上帝視角睇野有咩野用?
唔係第一次啦
恭喜你,害死人全家
人地套戲係隨機死一半人口,可以講到有好多人唔應該存在。
理解已經錯,推論又求奇。

成個中二病咁
Rip
我唔知有無理解錯啦,但我只係想講,如果大家都有同情心嘅,希望盡一分力去幫助人,而唔好話佢個處境同我地唔一樣就唔幫,等同於有情緒病嘅人,我地處境唔一樣就唔幫,你唔係想等有情緒病嘅人互相自救啊?定係你想講叫佢地等死?無話邊個方法啱與錯,我覺得有心幫人嘅,已經好過有啲人鼓吹人自殺
希望政府接管連登.
順便摺台
有幾多人係呢個post 會被拉去坐
上帝視角點同凡人視角點傾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞