氦氣自殺有無得諗?

1001 回覆
432 Like 383 Dislike
隻厹似啱啱先Dse完
時下啲00後好難會諗嘢諗後果
仲話Dse chem 5*
真係考幾叻都無用
吾你老母
頭嗰幾頁冇乜幾個留言叫樓主唔好做傻事
一路好走
死左都要屌啦
殺自己老豆老母 真係抵你有
何必呢
佢家姐
未證實,但應該八九不離十
如果件事係真,我最心寒嘅係細女為自己選擇咗最唔痛苦嘅死法,但親手用刀殺死雙親要佢地命之餘仲要受皮肉之痛,到底有乜深仇大恨先可以做得出
無論如何,事情已經發生左,心痛嘅同時提醒自己以後見到呢啲post都慎言,一句説話分分鐘真係可以左右到一個絕望嘅人嘅決定,寧願俾人當係聖母撚都希望萬分之一嘅可能性救得一個係一個
212章《侵害人身罪條例》第33B條「協同自殺的刑事法律責任」,任何人協助、教唆、慫使促使他人自殺或企圖自殺,即屬干犯可循公訴程序審訊的罪行,一經定罪,最高可被判監14年。

出面無乜幾有可有機會俾你時間思考嫁高材生
入到入面就要講嘢小心啲 嗰啲係真係親手殺過人 講錯說話好大獲
我想帶出係咩情況殺人都係一件唔啱嘅事,只係今次佢殺果個係佢父母。
你依家就真係成功啦叻仔
其實我只係覺得父母呢個角色無端端有免死金牌呢件事好怪異,當然我唔係鼓吹同支持呢單事件中殺父母係正確、殺人係正確、合道德、合法同合理,我只係私情地覺得係呢單慘劇中,可能都有啲情有可原既地方,試問如果你代入事主(已知)既人生經歷,你又會過得如何,會產生怨恨父母、厭世想法都係正常,我唔係好信人會無原無故產生想殺人或者自殺念頭,總之算係我多口太同情死者遭遇,我只係堅持呢點,父母唔係一定無錯。做父母做到俾個親生女殺,可能都有啲隱情。

sor for 1999 and 危險思想
成日以為好好笑 其實好撚幼
我三日仲見到依個post 以為9 up
點知真係有人做左
不安之餘希望死者安息
強烈建議塔班教誜自然嘅傻閪番去,留案底,殺一儆百
連登仔
有原因就可以合理化殺人?
係可以既話呢個世界就冇殺人犯啦
個個都有佢原因個個都有隱情
記者會報道死者曾經上討論區查問自殺方法
r.i.p
殺人本來就係錯
自殺都可以話係選擇了結自己
但係謀殺雙親,對唔住,真係好難講得出有咩情況下係情有可原
要明白佢唔係一時火遮眼,佢係經過深思熟慮,用刀殺人而選擇一個最舒服嘅方法俾自己,仲要一間房一條屍,對在世嘅親人都造成一個無法想像嘅陰影
死者已矣,恕我無法理解死者嘅做法
小弟覺得當時人應該係極度埋怨屋企人點解要生自己出嚟,加上可能有重型抑鬱,做出咁嘅事唔奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞