氦氣自殺有無得諗?

1001 回覆
432 Like 383 Dislike
唉..R.I.P.
只可以講 成件事 佢家姐一下子係冇晒親人....
我明白 嚴重程度係令人沮喪 搵工壓力真係自己畀自己 明白女人要靚 其實好慘
咁講啦 我冇乜野可以講 絲打都唔再聽到 只可以講 rip
我唔能夠感受明白 但唔希望一個人咁快放棄自己生命
其實濕疹我見氣候同壓力形成 我好好彩 小敏感 但我同時有其他壓力 做人永遠都會有唔同既壓力 就算有錢人 一樣有
殺父母都唔可以鬧, 一句人都死左大哂
你up乜春?

佢自殺明顯係濕疹問題, 但殺父母, 你又知佢父母係佢病一直支持佢?

佢可能係憎父母比咗依個病佢, 有可能係自己病到情緒有問題所以殺人, 都有可能係父母唔理解佢, 有比過壓力佢而導致

甚至有可能係所有野加埋而導致

新聞冇講, 我地唔會知, 唔係一定要父母對佢極度差先會想殺父母, 凡事都有原因, 但殺人依樣野由頭到尾都係唔啱, 冇人有權剝奪另一個人既生命

所以我唔知你拎納粹大屠殺黎比做咩野
樓主我同情你經歷過既委屈
亦相信你唔會覺得你做依件係合理既事
人受壓到某個極點不過是野獸
但過後你又變返做人 相信依刻已有後悔
行快步去飲孟婆湯吧 一切重新再來之日但願你會係幸福家庭誕生
佢家姐唔知好采定點 ......
但真係落唔到手囉
大難不死 必有後福
希望佢家姐可以堅強生活落去
十成九都係架啦所有野都中曬 睇樓主語氣都係已經準備好 你係要內疚係要後悔 但更加要記住生命係你呢生人最撚寶貴既野 樓主已經去左重刷啦 但係有邊個知一個自殺兼謀殺既亡魂會去左邊 係咪會比起依家更加孤獨更加冇意義甚至更加痛苦
有人講殺父母係啱? 憎極一個人都唔應該去殺佢

rip依句係比佢身體心靈受咗咁多苦之後, 終於解脫既 rip

至於佢殺佢父母既後果, 我諗社會上大把人, 包括你, 會去鬧佢咒佢, 所以唔需要我地去做
正路啦,人地返正渣,同你有親咩,最好無事等收工
我做社福 唔好問我邊間 全港最大間啦
見過有人打去 最後彈去社署
由社署跟 果位人兄最後自救到

果句 打得去想自救 一定係唔想死
你見到想死既人 唔會去諗呢樣野 尋死 係死者願望 身邊既人希望及早察覺

做得耐社福 見既人 想唔想自救好易睇得出 因為想自救 佢會搵人幫 仲會改變自己
好多人就係呃想同情心搵著數 呢啲人根本永遠都係咁

打得去 就唔係尋死 如果尋死 唔會再搵借口留戀世間 做呢d動作把撚
唉屌 好撚心痛
都掙扎咗廿年啦...
呢d只係有堆左膠搵納稅人錢泵水整個熱線收錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞