氦氣自殺有無得諗?

1001 回覆
432 Like 383 Dislike
我係抑鬱症患者話你知放負或睇到負能量其實對個病情有幫助
反而至憎正能量撚
咩非洲兒童食都冇得食
有勇氣自殺冇勇氣生存
辦法總比困難多
呢啲見到想死
你駁到咩?
我話發放負能量上黎呻兩句唔係最大問題,最大問題係叫人去死個班
起碼唔會咁多人叫佢死
唔洗玩情緒勒緒
我無叫樓主尋死 亦無鼓勵佢去死

只係答番佢條問題 最近真係有理大女學生用helium自殺死
頭個兩頁玩膠既人
咁我都認同你嘅,
未叫過人去死
班傻西小學雞等陣又會屈我話呢樣野成功=叫樓主去死
樓主如果要taobao helium都要幾日啦 2日內邊度運到過黎香港
你點知死者係理大?有冇source
但一開始有人話咁樣自殺可能會畀人救返,樓主就話幾日無人理點都救唔返掛。果陣可能已經計劃左?
叫一個抑鬱, 悲觀既人, 不如你開心啲啦, 諗野樂觀正面啲啦

簡直廢話, 做到既話洗有依種病

唔好踩唔好推人去死, 都唔好係度懶有正能量既廢話

你講句, 不如你抖下休息下, 訓下覺聽下歌, 去食啲自己鍾意既野, 仲有用過啲廢話
講真香港地讀書番工供樓壓力咁撚大 ,有情緒病都好正常,唔好話有病,正常人都爆煲啦,所以我係十分支持上網吹水抒發負能量 ,不如話呢樣先係兩登嘅初衷,但係唔係日日上網將你嘅壓力透過不負責任嘅言論推俾人lo
報紙講既 我都唔熟單新聞
佢3日前都應該未tao到helium
3日內邊可能ship到香港
曾經有打過去
我都係好抑鬱所以想搵人傾下
但聽電話嗰個就用老屎忽語氣話我無病呻吟
打完個電話之後 自尊心仲低咗
如果唔係有朋友黎搵我,可能跳樓死撚咗
要買總有辦法嘅
如果真係樓主 只能講句rest in peace
理大應該係流料,日月神報話係中大護理學院

sorry for 細到睇唔到,但日月神報facebook張圖就係咁細
我以為坐呢啲位聽電話嘅人會接受過輔導訓練
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞