[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (19)

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
https://www.thealpha.app/2018/01/whynopowerfingerpint.html?m=1

又係值得睇嘅好文
講Sony個side fingerprint問題
為左美國市場.....
Sony既市場一向都係亞洲ga ma
垃撚圾
其實唔知點解nextbit robin又可以設計到咁?
佢好似冇買專利??
唔記得係課咗金定US都係disable咗
我部XZ突然開唔返

頭先熄一熄機諗住攞返第二張Sim卡出黎,點知插返個入卡位之後就開唔返部機,佢係長期留喺黑畫面(但唔係熄咗機嘅顏色),試過一次過撳住開關、大細聲&快門制佢會出返似係開機畫面,但一陣後又回歸返上述嘅黑畫面。

試過接駁電腦撳哂三粒制,佢彈一彈「SONY」個畫面後就轉去顯示叉緊電,再長撳開關都只係boot 機,然後去到顯示「XPERIA」就定咗喺度,但又入唔到正常畫面。

有無辦法可以救到??

sor for 1999
似係燒底板 試吓駁電腦Xperia Companion軟件維修得唔得
謝謝巴打

但而家個電腦都detect唔到部機,都唔知救唔救到
Congratulations!

過左保養既話, 你可以買好樣衰既XZ2
佢冇disable到啊, 我用緊喺us買既robin
之前仲想買sony, 貪佢有側邊個unlock button
即係課咗金 Sony美國市佔太少
所以唔會課 希望市佔多返會課
implement電源制落相機制到啦,順便攞埋專利,反正今時今日除咗買機嗰下都好少要開機
吓我每日都熄機喎
又開又熄玎
年年都吹架啦 唔係信啲content Farm呀
我覺得全電子IS再勁都唔會取代到ois
喺啲極低幅度震動情況下,唔覺全電子IS會有效果,但OIS就可以真•穩定
年年都係2月尾mwc同8月尾ifa出新機架啦
我覺得IFA. 今年只有XZ2P. 一部機
前面個d. 只係宣傳.
一年一旗艦.
不過唔出新機
DoCoMo 下半年無sony機
華為咪做左比你睇, 根本無ois都得
你唔係覺得佢長曝mode係靠ois嘛
我部XZs早兩日更新左,依家剩係開WIFI都會好熱,睇FB睇5分鐘就熱到辣手
可以點算?
我都係
有冇過熱?
依家可以點算?
有無巴打用XZ1 又用八達通SIM,
會成日detect 唔到八達通?

xz1 xzp 都係咁,
但搵部陳年xa 又無事

要開一開八達通個App
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞