[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (19)

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
新入手XZ1
有時解鎖個MON個陣會閃一下, 開機又會閃一下, 請問係咪拎返去SONY 搞搞佢? 定可以係APP上面解決到?
好似cap圖咁閃
係呀, 個MON 閃一閃/跳一跳, 之後所有野都正常
xzp都有啊
有巴打之前好似解答過
但我都解決唔到
google個app問題(好似係)
yes, why not
日本版有sim lock. 同埋好似docomo, SoftBank, au, 唔會直接買部機俾你
我有Google 過話係呢個app, 但我認知呢隻app 唔disable 得, 所以係死症?
https://kuronekoblog.com/47761/

日本仔blog都話XZ2 design唔得, 所以買舊機都唔買XZ2

唔改design 就真係 可以退出日本本土市場

仲乜鬼事有瑞典佬design 俾番日本仔design 咪乜事都無law
有無巴打用過UV貼落XZ2度?
係唔係自己手多多熄左VoLTE
用開smartone 都有 VoLTE Logo

係日本買黎用又幾好用
我都買左幾塊
不過唔係呢隻 係高清
背面有冇買過?邊隻好
無買 因為用機套
充電已充足一天?我試過有次我部xz無啦啦幫我放電(倒水咁倒)。。。。
各位XZ2去邊買貼? 試過幾張都唔岩SIZE
devilcase
巴打,我有興趣喺細舖買機,但唔係太熟呢方面嘅嘢。可唔可以私下請教下你啲問題? 唔該哂!
https://t.me/royhui25
我無 tg

其實,都驗屍咁驗。由佢拎盒野出嚟開始睇 packing 新舊,用 service menu check,有懷疑就再 check,無 service menu 就自己 reproduce 返,再加埋人品運氣,去間正常少少嘅細舖。

同埋唔好買太舊嘅機。之前係鬼域買咗最後一部 Z5,條 usb 線散嘅。
死喇,我連 service menu 係咩都唔知,以我所知好似第一頁所講,check 盒嘅新舊,對 imei 機同盒,機身有冇花/彎,鏡頭有冇花/移位,屏幕有冇死點,wifi,打電話,上網,耳機接口

唔知仲有冇漏要 check 嘅嘢,巴打可否教路
Steps 11 就係 service menu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞