[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (19)

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
你明唔明呀
就算係同一粒WCD9341
就係因為之前3.5個推力細到仆街同只係出聲冇分別,完全冇細節,咩耳機都推唔起,聽乜撚野歌姐

Type c出完全解決左3.5推力細問題,加上機內做左解碼,所以都叫做可以聽下

我唔係支持cut 3.5呀,如果佢好既最好保留喇
可惜佢唔留更好
除非佢好似g7咁加粒quad DAC咁又唔同講法
係你話條type C線無DAC,咁你解釋下明明都係機內解碼出voltage,點解推力會無端端有分別呀
有3.5唔係都可以照用type c聽歌?
呢個問題你要問sony點解去到xz2先解決推力問題
你都仲係未答,點解同一粒DAC經過條線推力反而會好咗呀?
sony 班打手鳩up 就識
有冇人部xz2會有時開唔到相機
會彈無法開啟 請重啟相機或裝置
我嗰陣XZP上咗8.0都係咁
去整完 幫我換咗粒鏡頭都冇用
因為係軟件問題
你用過試過咪知囉
除非你木耳覺得3.5推力已經好足夠
垃圾rom問題
仆街講到Glass 5玻璃幾撚硬
裸跑大半個月已經有2條痕 上網搵個啲咩玻璃修復液有冇用架
大猩猩5冇咁易爆但易花
3先硬
我都花咗
唔係一條痕,係幾撻印
其實保養會唔會換個塊俾你
唔見samsung用SoC dac推力細
因為sony垃圾
比錢咪換比你
Xz2 一般問題

1. 影相app 會lag或開app會hang出黑畫面
2. Card reader 慢, 用唔盡快卡
3. 大猩猩玻璃mon容易hi 花

歡迎補充

講緊物理上兩種方式都係同一粒chip比電,而條線無AMP嘅情況下type c加線同直出3.5根本唔會有分別,甚至會更差
唯一嘅解釋係sony執過內部線路,咁既然執過,用新機type c compare舊機3.5完全唔係一個fair comparison。
如果新機有3.5,少咗contact少咗垃圾線,佢音質一定好過經type c,你連DAC AMP點運作、點做fair comparison都唔識就唔好學人講木耳啦柒頭你老幾呀
識又點呀
Sony手機聽歌呢part一向垃圾架喇
係人都知話dac再過amp
我點知sony出邊部機有執過入面/閹左喇
一向係靠聽架喇
有時室內燈光白平衡有啲唔準
無用過Sony機但一直仰慕佢既外型好耐

依家如果想入,XZ1定XA2好? XA2 Ultra好似太多
最新果啲曲哂全部唔考慮

依家如果想入,XZ1定XA2好? XA2 Ultra好似太
最新果啲曲哂全部唔考慮

依家如果想入,XZ1定XA2好? XA2 Ultra好似太大
最新果啲曲哂全部唔考慮

XZ1
Sony有邊部機有3.5mm同時用9341?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞