[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (19)

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
唔會出 放棄啦
之前又話出
佢唔轉樣 等執粒ja wor
佢講漏一句:香港除外
真心咩巴打 我以後唔用sony啦咁
今次真係俾班sony fans累撚死
成日聽連登啲人吹奏sony手機滄海遺珠又乜又乜,咁啱舊嗰部大陸機小米(親戚送)跌得多搞到收唔到wifi,所以上個月就的起心肝去華仁買咗部xzp,點知用咗兩星期之後就發現個觸控有問題,兩隻手指黐埋小小就會變一點,多點觸控形同虛設,觸控反應時間又慢,慢過部舊機好多,呢啲都算,最慘係部機成日漏字同斷觸,打十個字漏兩隻字,碌網頁十下有一下無反應,但過咗七日無得換機唯有攞上維修中心整,臨出門口之前仲特登影低佢失靈個狀況,等維修中心嗰面無得唔認數,點知去到俾櫃枱睇完,個職員完全唔當一回事,我問佢使唔使send條片俾佢哋保存,佢就話唔需要,仲笑笑口話師傅會幫我睇,跟住第二日send message嚟叫我上去攞機,就同我講話部機一切正常,仲叫我簽份唔知乜鬼嘢證明無問題,但我攞返屋企先發現個問題係完全無解決到,一樣會打漏字同斷觸,嘥撚晒我啲時間,我當常真係慶過火屎,日本嘢呀話?工匠精神呀話?我屌你老母仲垃撚圾過大陸機,sony機無人用果然唔係無原因,我終於知sony點解會被人稱為信仰了,因為若果你唔係當sony係至高無上嘅神嘅狂熱信徒,而係一個心智正常嘅普通人,你都無可能接受到sony嗰種明目張膽咁不負責任,當消費者狗咁撚嘅態度
上連登 勿認真 咁都有得懶
華仁買

我懷疑日日吹奏sony機啲撚樣自己根本都唔係用sony機,只係網上講嘢無成本先特登引人中伏,今次真係交咗學費,以後sony手機永不錄用
好撚假
香港間間原廠手機維修中心都係外判
除左天才吧
所以你個問題係撞到差既師傅
再見。
天才都係換部翻新機俾你

LG好似係自己做維修
Lg都係外判
多你一個唔多 少你一個唔少
天才吧都講到 雖然唔係外判
但質素差到呢
走你就走啦
XZ2P上所使用的高感特化傳感器黑白cmos的高階彩色版IMX412已經先於XZ2P大量出貨,不需要雙攝也能實現優秀的高感度。支持90fps 4K 10Bit和240fps 2K 10Bit。​​​

Sony半導體(對sony mobile):驚不驚喜意不意外?

Sony半導體新政策:sony mobile用完哪款,就出個完整版去賣。真白老鼠sony mobile

值得注意的是作為彩色版還增加了部分機能,導致全局動態範圍不降反升,是真正的欺負自家sony mobile。

IMX412-AACK簡略資料

Sony mobile又比自己友玩
IMX412AACK和XZ2P的黑白款相比其實沒有特別大的差距,都是本來應該扔在監控領域的東西走歪了地方,而且都沒有片上PDAF。 最終還是副攝的命運。​​​

好彩冇pdaf
所以唔會有人當主鏡用
Sony半導體:想用好野課多d金升vip喇
應該話,多我一個唔多,少唔少我一個都好少,市佔率othe唔係浪得虛名
呢啲就係崇日撚口中一絲不苟嘅工匠精神
走喇5毛狗
一睇就知你扮用
今次真係俾班sony fans累撚死
成日聽連登啲人吹奏sony手機滄海遺珠又乜又乜,咁啱舊嗰部大陸機小米(親戚送)跌得多搞到收唔到wifi,所以上個月就的起心肝去華仁買咗部xzp,點知用咗兩星期之後就發現個觸控有問題,兩隻手指黐埋小小就會變一點,多點觸控形同虛設,觸控反應時間又慢,慢過部舊機好多,呢啲都算,最慘係部機成日漏字同斷觸,打十個字漏兩隻字,碌網頁十下有一下無反應,但過咗七日無得換機唯有攞上維修中心整,臨出門口之前仲特登影低佢失靈個狀況,等維修中心嗰面無得唔認數,點知去到俾櫃枱睇完,個職員完全唔當一回事,我問佢使唔使send條片俾佢哋保存,佢就話唔需要,仲笑笑口話師傅會幫我睇,跟住第二日send message嚟叫我上去攞機,就同我講話部機一切正常,仲叫我簽份唔知乜鬼嘢證明無問題,但我攞返屋企先發現個問題係完全無解決到,一樣會打漏字同斷觸,嘥撚晒我啲時間,我當常真係慶過火屎,日本嘢呀話?工匠精神呀話?我屌你老母仲垃撚圾過大陸機,sony機無人用果然唔係無原因,我終於知sony點解會被人稱為信仰了,因為若果你唔係當sony係至高無上嘅神嘅狂熱信徒,而係一個心智正常嘅普通人,你都無可能接受到sony嗰種明目張膽咁不負責任,當消費者狗咁撚嘅態度
好撚假

https://youtu.be/A_hlaLy_pW0

假你老母
想係mass production入面搵工匠精神係咪搞錯左d咩
依個年代根本無人拎工匠精神打飛機
係你d人根本無了解過日本社會就期待落差
一講日本大和民族就relate去職人魂工匠精神,不如講埋武士道啦屌
十足十d鬼佬見香港人就Bruce Lee Jackie Chan覺得個個識功夫
同獅子山精神一樣咁撚過期
獅子山精神好似仲有人 sell 緊
你肯定有係華仁入 service meal check 機?

不過我買耳機先會去華仁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞