[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (19)

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
這兩天吹xz2p的拍照的我可都用小本子記好了,你他麼連秋季相機大更新都還沒出來就在那尬吹,實際什麼鳥樣心裡沒電b數的是吧,無限高畫質和全電子防抖全砍,真以為有個aube就能上天了是吧,記得z3以前用自己的ISP是啥樣不[doge],你幹掉蘋果了不?哦,現在拿個早期bionz x台積電新工藝代工版就想上天?索移自帶的狗和kol你們也能信,我真的是沒話說

夜晚還要像素合併再進行多幀降噪,所以實際有效像素1200w拍出來怎麼樣不好說,靠個副攝原生高ISO飆高感,然而RGB的imx400色彩跟不上不還是那個噪點狂魔,而且也沒見的靜態ISO51200比別家好到哪裡去,亮一點有意義。實際有多大作用?重心還是錄像優化,結果還沒有4k 60fps。

大家可以散了
專心等1399或等秋季更新完先買cz2p
個階級根本錯晒
1399 應該要有256
一早冇期望
睇下到時會出舊斯咩屎出黎
Sony mobile 仆街慳皮唔係第一日
好彩用舊撚屌AUBE 影出黎都見得下人
真係諗唔明xz2 冇4k 60fps
我睇死xz2p都冇4k 60
班撚屌肯定為左搞4k hdr cut左4k 60
再唔係又閹左會係1399上出現返
油畫返反嚟同明顯推 sharpening ,不過都係頭三,好過屎為咁。
Sony開發者Goto日前在sony官網專訪中提到:
“Xperia XZ2 Premium新搭載的Motion Eye Dual雙攝像頭系統受益於One Sony理念。由sony半導體提供半導體元器件,研究圖像識別及圖像傳感技術;由sony影像產品部門將其攝像技術帶入;由sony mobile 將其集成到Xperia XZ2 Premium機身內。

所以相機部門大佬做左sony mobile ceo都有d少用?
未知個kol有冇執過相
等真機再試
你自己冇呢個用途就覺得其他人冇用
閹4K60真係冇乜撚腦
4K60同4K HDR有撚衝突咩
定係仲擠緊牙膏, 每代新機先擠一個新功能出黎
咁擠法真係驚你摺 (雖然都係唔會摺)
一張私人 一張公司
SONY 幾時有停過擠牙膏, 係擠得快同慢咋
Xperia 萬年 spec., 一塊 CMOS 用足三代
A7R2, A7R3 都係同一塊
Rx100 m5 同 m6 仲要大部分嘅 spec. 一樣

sony關於xz2p的吹逼詳解,one sony?那還不是吉田憲一郎的功勞,以後xperia還會變成研發整合部門,合作更精密是因為需要xperia 5G模塊。手機以後定位黑卡之下的卡片機,但是你現在這個樣子結合你以前吹逼不打草稿的黑歷史,注定就是吹上天的屎

想出xz2p, 唔知幾錢呢
我估同xz2啱啱出時一樣定價,$6998
$7,298
早買早享受,遲買唔止平幾舊
我應該一出就買,希望首批送埋原廠套同無線充電器就perfect!!
唔過7000 應該會買,因為急住換電話
我鐘意分返開工作同私人兩張咭,又唔想拎兩部機,所以買雙咭機就係咁。
日本仔網站話要出年Xperia 先會有新design

XZ3仲有呢個發脹電池design 就真係好膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞