[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (19)

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
Sony mobile 一直都係TSO維修
最初sony維修部會整 之後先完全外判比tso
你唔夠資深sony 手機用家
之前cwb自家sony維修部仲有做手機維修
但之後cut左
細鋪不了係原則
幕後都係TSO
現實係外判就係咁,定咩指引都係廢,監督都係只係定期抽檢,你想點監督?日日 check?check 果日咪跟足要求,平時咪亂來,有咩出奇。再加香港人做野不嬲走捷徑,以最快速完成交貨,想做好d?後面仲有成堆 case 未搞,一陣慢又卑客屌。

之前上漢科親眼見住塊 mobo 係入面試完無問題,拎返出嚟卑個客屌完之後再試即刻上唔到網,即刻一換一。再之前試過部 asus notebook 維修完好似收唔到 wifi ,打開蓋竟然條 wifi 天線無插實。可能你少上維修部未見識過。

全香港嘅代理商,維修商都係一樣咁垃圾,全部向錢看,關咩 sony 事。XPERIA、Apple、HTC 都係幫襯TSO ,點解咁大分別?Apple 卑得起錢買好 service 咪正啲,HTC卑得果少少錢咪一舊屎。

關崇日咩事。以前 sony 東角中心仲有做手機維修果時一定係去東角唔係銀城。基本上原廠維修一定係好過卑代理搞。代理維修同街鋪根本無咩分別,除左d parts 係原裝同埋門面靚少少之外。
一次搞唔掂就上去多次大大聲大大力咁屌,一次過數哂 d 問題出嚟。

我未上過去維修,拎機有得試就慢慢試,迫佢做防水測試。
我所有機係細鋪買,咁多部都無事
Tso換完零件防水至少執2次
你好彩
點止
佢又唔係你面前做 做唔做都無人知
我由sola開始係佢既死忠
用過嘅Sony 手機
CMD MZ5
S700
k600i
k800i
Aino
Xperia Arc
Xperia S
Xperia TX
Xperia Z2
Xperia Z5P
Xperia XZ2
咁我就真係唔知喇
投降
但果時quality cwb >>>>> Mk tso
梗係啦 隔離就係老細
Sony定tso既老細先
Sony啦

Sony係隔離,TSO既manager點敢偷雞呀

係MK, 個TSO manager大晒
小弟部XZ無記錯16年12月買
用左兩個月部機已經唔知做咩開唔到機
整完一次 用到呢排部機成日自己發熱
就算無乜開app有時都係咁
開左app較光mon就更加嚴重 跟住又會冇啦啦自己開相機影相
前日諗住洗次機睇下會唔會好d
洗完第二日 冇啦啦話部機過熱 自動熄左
跟住就開唔返 差電佢淨係斬紅燈
有冇巴打知係壞左咩 整唔整好
利申:係日本讀緊書 而家好頭痕
喺日本買XZP?
我係鐘意sony 但比部XZ搞到怕怕了 冇哂信心
況且日本買機唔係拎唔到返香港用架咩?
巴打知唔知開唔到機 通常係咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞