[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (19)

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
嗱,我就用 XZ1 TEST 過,無 XZ2 係手。

係 app draw 以 d 1mm movement 佢會當咗係移個 live wallpaper。試過用 chrome 拉大個 website 移,佢會當 long press。

結果: 應該係 SONY set 死咗大過某個幅度嘅移動先當係。
咁佢仲更新咩撚野話fix
Hardware 問題就無解了
仲話旗艦機 呢d 咁基本野都搞唔好
睇死佢xz2p 都有呢個問題
有人習慣拎起,有人習慣放係枱。正如佢介紹大 mon 我話我要單手操控一樣。

最好 sony 出返 docking
大家得閒幫手去個support forum到反映下個問題
https://talk.sonymobile.com/t5/X-series/ct-p/Xseries
xz2同xz2 compact都有呢個問題,外國都係咁
咁應該唔係硬件問題
係班軟件工程師設計思維問題
去開post屌佢重未出香港版XP 8.0 update呀?
冇人會理
由搞唔掂 Double Tap On 開始
而家話rom底層野係日本仔搞上層野係北京理友搞
xz2c個更新到底做左啲咩
一更新完就相機不能使用要重開
之後就到wifi不能使用
到今朝又輪到用唔到數據上網
明明更新前一啲問題都冇,痴撚線
震動功能真心冇撚用
除左震機大力d
Sony 都話細bug多到會死
之前係post 到 仲有人講 Sony d rom
進步左好多
推security patch 就幾快
其他就食屎
"According to this thread, the value is set by the vendor and overriding a default one set to 8dip compared to 20dip in our device. In other words ACTION_MOVE event is not generated before the touch point travels the distance value in any direction. Might be wrong, though."

擺明係佢特登set
每個廠唔同
一陣你只係郁咗1mm
long press唔到又會話做乜咁敏感
都唔係咁撚on9啦,依加完全打唔到機
點樣打唔到機法...
唯有喺隻game降低sensitivity
一係用bluestacks
想玩下食雞,完全瞄唔到,玩親要細微手指移動嘅game都完全唔掂
試過升高降低都唔得
隻game降低sensitivity
照道理你手指要比之前郁多啲先郁到個準星
手指郁多啲佢咪sense到
debug mode 開pointer
再開個 sketch 出來就知係無用
想問唔打機影唔影響
會變咗推極都唔郁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞