[惡濕居下] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (14)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想問carmina d碼偏細定大 tricker's 著開UK 10
我都想知 試個著係厚sock 之後吹風筒好似係咩用
同埋有無方法撐鞋頭
普通換拉鍊改衫店就已攪得掂,當然你條褲係訂造的,最好係去返原本的裁縫道換。
拉鍊有些是有「鎖」的,不會滑下來。

浸水不會不暖,怕的是甩色和縮水。不過縮水本身也就是浸水的目的。
上網睇 有人話gorge高會望落高d, 又有人話要整低d

button stance又係咁

究竟邊樣先係真

我比例係明顯腳長身短
準備第一次度身訂做恤衫西褲
想問下有冇咩要留意
想要條褲修身啲係咪直接同師傅講就得
同埋西褲長度應該點 岩岩好蓋住皮鞋就fit??
同埋袖口用cuff link果種好唔好
我見過實物,佢既hand welted同你想像既唔同
乜A記唔係賣緊hkd 3600咩?
其實Berwick yanko都真係幾好
冇錯,2200蚊左右,對得住個價有餘
仲要有得試,鋪頭幫你做左一重QC,好過online order
Berwick LH賣緊好似$2600
牛巴鋪好似冇入double monk
咪話死士
想請教一下做safari jacket 哪裡比較好? AC係咪最穩陣的選擇? 謝謝
我印象中牛巴度有double monk wor
LH我就冇特別上去望幾錢
牛巴啲monk冇哂我碼
AC如果有心幫你執就係
收人咁貴仲要睇佢心情ga
我做裇衫時又唔太覺佢地好求其 如果AC係靠彩數的話有沒有其他可以試試?
冇包生仔嘅
如錢唔係問題咪即管一試lu
AC你去太子鋪或半島鋪,會做到你滿意為止,真正唔得,寫封投訴信,寫字樓會跟進,鋪面驚過你。
造恤衫有無推介
價錢合理既
合理=?
唔同在於?
我去太子的因為近office. 咁我聽日lunch time 去混下吉先。另外可能因為我樣衰所以我之前第一次在AC做裇衫都係只得一次fitting
有無襪 brand 推介
平時係邊到買多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞