[惡濕居下] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (14)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
佢好有heart
可以望下made by,雖然佢同chester mox係兩回事
款幾好 但手工都係要去睇實物
定係直接搵Chester mox算
曬貓
短褲加尖頭鞋好似有d核突
Minority leather? 相好似幾靚
請問唔小心濺左Saphir Medaille d'Or Suede Cleaner落白色牛皮上面, 牛皮乾左後變得深色, 感覺上係水漬乾左, 請問有冇方法補救?

https://www.skoaktiebolaget.com/collections/shop/products/saphir-suede-cleaner
睇相好似幾靚喎
仲識唔識邊間造皮件造得好架?

呢啲都只係我睇相, 我只係喺equus leather 同pierpont leather 買過

美國
Pierpont leather
chestermox

台灣
mildy hands

英國
Equus leather
Zebra leathercraft
呢間都好靚
不過冇乜見佢用牛皮馬屁
瑞典網過兩日加價
有野睇岩快d買左先
想問下大家西褲應該著到咩位置好?
西裝褸既身同腰位應該要點先算fit 我而家覺得膊同胸都舒服 好似俾人輕輕攬住咁 但胸以感覺唔倒佢掂我, 唔知係咪太闊
西裝褸既身同腰位應該要點先算fit 我而家覺得膊同胸都舒服 好似俾人輕輕攬住咁 但胸以感覺唔倒佢掂我, 唔知係咪太闊

佢地自已個Lof &Tung 都會加?
btw 呢個brand quality有冇冋價位carmina好?
瑞典克朗弱呀,點都要加返
有咩慘得過晴天對鞋都會全濕
請教一下做chino 1.5碼布夠不夠?
老老實實其實得2000蚊筆直係咪唔好學人訂造西裝?
定係真係求奇去facebook啲鋪頭整左就算
去g2k m&s
個封足唔足60寸?你有幾肥幾高?
不要曬太陽,會裂
封150cm 我174高 29腰 成個人先120磅左右
夠啦
我諗住剪兩塊去做褲
搭單問 邊度有得剪呢d靚布
同埋反腳吋半駛唔駛再加碼
要唔要預留縮水位?
我都想剪兩條造gurkha
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞