[惡濕居下] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (14)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
好似話九如坊
500樓下造恤衫有冇推介?
試過問可唔可以換領,但舖頭話都冇貨/賣晒,冇計,又唔係自己買布,唯有做過
所以話AC雖然貴,但售後服務真的無話可說。
他們造的衫,他們都會留下一些布樣,準備個客要換領/袖口時用。
我最高試過同一件衫換咗兩次袖口一次領。
其他鋪頭好多都唔願造換領/袖口,因為無錢賺,而且工場師傅亦唔願造。
換袖還好 換領有時因為衫身洗過 色可能有一點差距
我CMT嗰啲,佢地係俾返多餘嘅布俾我,不過已經唔知去咗邊
換白色有冇得諗

件䄛隻袖係咪知了dd而裇衫䄂又長了dd?
邊間造
兩者都正常。
呢隻料換白領會好怪
條褲
呢樣都真,但色無咁覺

無錢去AC換,拍膊頭叫師傅幫我換,當然你要有布先有得攪啦
試過問可唔可以換領,但舖頭話都冇貨/賣晒,冇計,又唔係自己買布,唯有做過
所以話AC雖然貴,但售後服務真的無話可說。
他們造的衫,他們都會留下一些布樣,準備個客要換領/袖口時用。
我最高試過同一件衫換咗兩次袖口一次領。
其他鋪頭好多都唔願造換領/袖口,因為無錢賺,而且工場師傅亦唔願造。
換袖還好 換領有時因為衫身洗過 色可能有一點差距
呢樣都真,但色無咁覺

無錢去AC換,拍膊頭叫師傅幫我換,當然你要有布先有得攪啦

好似有印象上年好似換過?
咁鬼好記性,上年換,今年才著
係咪有d窄同唔順?
褲我也知道有問題 但因為我呢排又瘦左令問題更嚴重
pure new wool同lambswool著上身分別大唔大 想試下moons啲twill
如果處理方法「相近」,lambswool一般會比較軟同感覺幼細少少。
你話「瘦咗令問題更嚴重」嘅意思係指褲頭太鬆,跌咗落嚟?
係 我之前28腰但呢排飛太多我估剩返26/27
岩岩係大阪拎左對鞋去打鞋頭鐵 都好骨子,我對鞋d花左仲幫我刷埋
3800yen半個鐘有得拎 好後悔冇拎多對去打鐵
知唔知幾時開,想去整恤衫
around 幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞