[惡濕居下] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (14)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
More
係顧客角度睇
一係就實牙實齒講兩個月一定有
一係就搞唔掂 嗌定唔接
屌佢老味而家追佢又唔應 錢又比左
褲又冇得著
Tweed Jacket太大件,有隻British Railway Work Jacket都好特別,買左件WWII US Army Ranger Overdyed Flannel Shirt

好似出錯Post
如果法國件odd jacket 個䄂太窄有冇方法解救 定係只可以dump左佢賺$ 買/造過件
用腦諗左下應該冇咩可能🤦🏻‍♂️應該唔著得了
我希望我冇攪錯因為我喺車上經過 位置喺電車路水街Marriott 果頭附近
似乎我攪錯了
喺嗰度向西行五分鐘左右
求意見 如果Denim shirt 唔打呔著 做spread collar 加 明筒會不會怪? 定係button down 加 光筒好?
BTW, 水街有間Marriot咩?
係咪羽毛及骨那處?
係。 叫courtyard Marriott 華美達向海方向前進
佢地有啲貨都幾過癮,不過我好耐無去過,都唔知而家變成點。倫敦感覺上比較少呢類舖頭,當然可能係因為我唔熟

以前fulham palace附近仲有間叫 Old Hat / David Saxby,擺咗好多tweed clothing and accessories。不過好似因為被發現逃稅,已經破產執咗笠
無乜所謂

皮鞋依三隻牌子邊隻推介 (其樂 ecco aldo)
budget 2000內
翻工行路多
倫敦vintage野一向貴過人,之前幾年係RoughTrade個頭睇完碟再望Vintage workware,個價係美國成倍

Vintage Showroom正在佢有自己private brand,新舊野都齊,個件1950 British Railway Workjacket最正係鈕:Made by Gaunt Buttons

睇樣睇款買就ok 啦,無咩所謂
有冇巴打睇過喜寶實物
同意,搞唔掂就快啲好回水
鏟上鋪面叫佢回水
Ps 點解我咁燥
係介紹咗朋友上去都係同樣experience
原來唔只得我一個受害者
個老闆又冇咩回應
你地係fitting 完冇貨收?
想請問咩叫明筒光筒

上網搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞