[惡濕居下] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (14)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
麻甩巴唔同咗喎,早幾年你收鞋時驗屍咁驗,乜叉都話退貨,龜毛到爆
左腳我覺得應該退 都幾嚴重再加上finishing好似有D有問題
右腳情況可以接受
蛋爺咁你覺得應該退定唔退?
我會退

除非係factory second貨
正價買我唔會肯食左腳呢種finish
就係正價成六千個大洋
所以先上黎徵求下意見
請教咁多位,想問下大阪有冇邊間打鞋頭鐵係可以一兩日拎番 頭先問過阪急mens要一個星期
我覺得值得退,始終自己個心唔舒服
退啦 唔係個個可以睇得咁開嘅
有無師兄去日本睇過 Made By Ring Jacket for SHIPS ? 評價如何?同ring jacket有無分別呢 因為一套大概$5400港紙左右
咁多位巴打,新手問一問,近排對Florsheim 爛左,想買對新。

網上睇中Florsheim royal imperial 同meermin

Florsheim:
http://www.florsheim.com/shop/style/51395-A43.html

Meermin:
https://www.meermin.es/en/10156511201113se-20-101565-oak-copper-antique-calf-e-oak.html

但唔知Florsheim US ship唔ship香港,同埋好似美國碼,我依家對Florsheim 係著42,對返應該買9?

Meermin問左就買8

大家覺得邊對好?

多謝巴打
我驗屍咁驗係驗生長紋、皮面問題
但果個位明顯係試鞋試多左
開口俾人塞多左stiffener 個痕出左黎
就算買番黎唔係咁著得幾個禮拜都會係咁
除非你買黎係炒唔係自己著
否則我睇唔到要退既理由
同鞋底有水漬就要退貨一樣攞黎搞

R個折好過啦
再者亦有可能是鞋撐問題
著得耐果個位會出摺㾗?
第一次買loafers唔太清楚
鞋撐係C&J原本果隻

我依加諗著寫信去屌柒佢先
睇下佢點覆
始終都唔平
一送到黎見到佢咁真係有啲灰
個鞋盒仲要係爛左一邊嘅
之前買Carmina感覺上仲好過佢
隔山買牛就是這樣
五舊水cheap cheap大陸綿斜布chino,連工包料,準時十日起貨。
手工當然唔可以太高要求,個fit都唔錯,平日粗著,ok 啦!

烈日下的馬pat
睇落都ok 五舊水粗著抵玩。有沒有貼士可以給在哪區
丁丁廠
同大華比呢?
無去過大華😅
屈地?
拎左去細鋪打鞋頭換踭 4舊水
成品收貨嗎?
咁熱仲著boot?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞