[惡濕居下] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (14)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
阿老細mon post唔敢出聲啦
想問下訂做西裝有無咩推薦,預8000-10000左右

本身好鐘意Hugo boss個cutting
但mark up得太貴同埋RTW始終都係有d細節位唔係咁fit
有無邊間tailor d house cutting比較接近hb?
Dark brown 嘅褲著咩色嘅鞋好
我又唔覺Hugo boss個cut有乜特式喎

8k-10k大把選擇啦!
蛋爺 你覺得y william yu 7.5k cmt 扺唔扺?

想CMT 套 winter suit
我都想睇個老闆交代下
你們放過我,唔好叫我評論店家好不好?自己嘗試去判斷一下值唔值試喇
唔好意思
咁又唔使,我只是唔想做打手,又唔想亂咁點。
其實抵唔抵呢家嘢真係好睇個人,畢竟每個人想要嘅嘢唔一樣,如果係包頭王一定會話唔抵。所以樓上嘅師兄你都係去望下實物,睇下啱唔啱feel,同舖面吹下水先決定啦。
最簡單咪襯返Dark brown
想問下倫敦好寒,去邊睇menswear 好
老闆冇mon post好耐啦
我之前都想整 佢都講到明要等兩個月
唔知老闆有冇同樓上巴打講過了
講冇就冇咩
做條褲都兩個月
Mix and match 其實係咪上下身同一布料好?
如果上身linen shirt 下身cotton chino 會否好怪?
最近想試下造全身linen
唔會
等條褲可以等到轉季都係經驗
聽聞個期佢地有過二百條褲 所以等咁耐
而家應該唔洗啦
等左好耐既巴打不妨問下佢地
估計有d係到左冇通知客
順便問下linen fabric 邊間布行多d
行過幾間都係cotton 為主
The vintage showroom?
大把新 project 搞賺更多既錢

條褲錢就收左你 你估佢急邊樣
應承親既時間都要延期 仲要追幾次先覆 真係無下次

唔係質素問題 太唔 pro
咦岩喎謝謝!
同空姐朋友去緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞