[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (5)

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
紅巴
喺香港買omega speedmaster邊度最平
尋日終於都覆左,唔該晒巴打
hahahahaha 我唔知啦。。
巴打嗰隻喺中野買?

其實我果隻係speedmaster auto 唔係moon watch.... 係我入U 時嘅第一隻錶。 係好多好多好多年前嘅事。 嚟隻auto 都係膠面嘅。

巴打係第二個post 見我覆所以問? hahaha
睇返啲錶post 見到巴打有留言所以問下你
speedmaster + nato strap 係幾match vintage look
真係越睇越正
又百搭 鋼帶皮帶nato都得
不過近排入咗隻nomos tangente
又要等一排先有錢買
我有個舊同事俾過隻pre Moon 嘅vintage SpeedM .... J 到岀血。
*俾過我睇
會買Nomos 嘅一定係識錶有taste 嘅巴打!

一開頭諗住買多隻stowa mo玩下
但睇睇下加多少少就有隻nomos
再喺某錶post睇到巴打你話nomos真係抵玩
之後諗都冇諗就狗衝咗
諗諗下我畀巴打毒咗唔少嘢
nomos 係glashutte 製in house movement, stowa 點比?
多謝巴打支持
原本有隻stowa flieger
諗住買隻斯文啲嘅 又平平哋嘅玩下
但買mo silver都成萬銀
倒不如加多少少
唔會買錯!
其實我猶豫緊究竟買iwc定omega好
我諗緊iwc定stowa
差咁遠
我覺得為款襯下衫嘅 stowa幾好
mk17/18咋 大家都ETA
我覺得moon watch 就係moon watch , 無其他brand 可以比較。經典。

但如果只係brand vs brand .... 就我覺得IWC 好d

利申 : 有兩隻cheap I 仔
iwc 葡萄牙人同portofino都好好j
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞