[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (5)

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
好的
T5 啦。 其實如果巴打鍾意,揾Vintage LL Beans Boat & Tote 仲好
巴打幾個tote係咪近ll bean size M 好似偏細
唔係呀,大架。
想問問大家啲古著買返嚟之後會唔會洗/消毒?
要乾洗既會問下有冇乾洗過 有就直接著
可以水洗既野會洗

BTW早排買左對VINTAGE SERVICE SHOE
拎左去鞋鋪清潔 清塵清毛消毒 上新油 再著
當然會啦,洗左安心d
都ok 喎

買左件taylor stitch準備過冬
我都買左,但大左少少
我都係
不過等再凍啲著冷衫應該ok
買左條褲幾得意,都係taylor stitch
我有嚟件褸,無買褲
再冬d ? 澳洲巴打?
Yes
澳洲玩workwear/vintage都幾好,無人會judge你,香港就..
其實香港都ok 嘅,其他人唔洗理啦。
都啱
oak street bootmakers 前排減價買左對,今個月就黎破產
澳洲多唔多古著店? 日系野係咪好難揾? 有都超貴?
算小,日系野無見過咁濟
好小專賣vintage嘅店,不過去thrift shop可能搵到寶
hahaha 咁可能引入日系野有得做。好似London 嘅son of a stag 咁,幾乎獨市,但貴到恐怖。 但又做得住。
紅巴日系vintage都有玩?
可唔可以分享下著法
無呀,好難入手呀! 2B
一定有得做
呢邊都多亞洲人,日系cutting fit身好多
想玩日系vintage 但無從入手
日軍vintage 我就無謂玩啦。

牛牛如Big John, Bobson, Edwin, Canton, Evis 等等都有,但market 入面好似好少。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞