[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (5)

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
10k夠買件condition 比較好既Levi’s 507了
係係,但咁夠買506 .....
應該3k-4k咋
等等,而家講緊Levi’s 定Evisu
3-4k應該難買到品相好既507嘛?
Sorry我講緊evis件type i 我quote得唔好
Evis ... 唔係evisu
巴打搵到NOS?
我睇錯 以為Levi’s
一定唔得
啱啱先見到件 158000yen+tax
想問返呢隻US Amry Overdyed Shirt 其實原本係issue去邊度?

似係二戰軍官平時做嘢著嘅service shirt
鋪頭話係WWII Shirt,似Brushed Cotton,內面重有一塊話係隔Gas,但鋪頭都唔肯定係邊度既Issue,謝謝!
帶唔夠衫係倫敦凍到仆街,衝去Vintage Showroom同Old Spitalfield Market執左件WWII Brushed Cotton Overdyed Shirt 同 Barbour Waxed Cotton Valerie Trench Coat

聽日重要得4度,真係要再加件Cashmere Jumper

hahahaha 我係london 1-2 度都係一件衛衣加bedale 兩件攪掂。
應該係我成年無返去虧左

想請教袋入面既蠟變曬粉,係咪先抹走再風筒吹返均勻?
講埋倫敦Vintage鋪。

第一日去左The Vintage Showroom,地面賣Private Brand同少量二手,地下多Tweed同軍服,價錢偏貴但有特別野,如1950s British Railway service workcoat,Workwear到袖闊到著唔到。軍服有頗多WWII年代歐美貨,以英法美意為主

星期日行Old Spitalfield Market同Brick Lane Vintage Market,賣Vintage都走唔甩Barbour Burberry's Lee Levis,選擇多但好考眼光,由其真心殘的Barbour都賣到成90£,件Valerie Trench Coat用60£ 成交未算最平,係至少件野著的次數肯定唔多
如果唔補wax 可以用個乾刷刷下再吹

入左件50-60’s Round House Chore jacket
想買對皮 boot,請問咁多位師兄有無推介?
我想要黑色,但有兩浸油果D
即係面果層黑色著舊左會露出底果層啡色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞