[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 軍褸 • Country Style (5)

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
謝謝。
Pat無肉係咪唔好諗43/44隻Cut
White oak唔買就冇
其實仲有無?
thanks 巴

我知有white oak 嘅product ... 我意思係仲有無white oak 嘅Levi’s ...
LVC有,Levi's就無人知,佢堆two horse blue 501賣完好似都無補貨
但LVC d white oak 好似無white oak label... 係唔係white oak 真係講過信字。
無知一問 ,有white oak label 就代表布料係美國已執個間廠造?
of coz .... white oak 就係Cone Mills 係美國white oak 果間廠。
Cone Mills 未執,仲有廠係支國同Mexico ... 執係執係美國White Oak 果間舊廠。
啊係,我表達唔係咁好,但我睇外國review 其實white oak label 布料係夠ordinary, 唔夠日本布料玩質感咁出神入化,係象徵意義同made in USA 情意結夠大

利申聽人講,無white oak label 產品
講到底,都係唔知為左white oak買返501 made in usa,定係為左high rise買47501,兩難

嚟個label 唔會假呀ma
買white oak 100% 係情意結。講好,美國點會好過日本呀。
TELLASON 係White Oak
咁Taylor Stitch 都係
又再問,日本官網建議47501買大兩寸,到我問歐洲鋪又建議買大一寸,話28腰買30會太大,只會縮到29⋯ 邊個會準點?我會傾向唔用皮帶好合身隻fitting
Tellason 講真純美國好多,價錢都差好遠
我有條14oz 嘅John Graham Mellor, 手功係幾好嘅。
手功都係架仔嘢細緻啲
LVC我30腰買返30腰
首先28腰好難搵,唔通要日本買咁貴
一定!
有無巴打知邊度買merz b schwanen 抵?
我都想知。除左HS 我都唔知邊度有。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞