香港一人團隊獨立遊戲 Sword of the Guardian 將參展 TpGS

1001 回覆
2540 Like 48 Dislike
雖然知道巴打係認真比意見

但好多時製作遊戲既人唔係唔想豐富遊戲玩法/畫面/內容

九成九製作人都會想整MH, GTA級數既遊戲
但往往都受到資源所限

btw有意見好應該講出黎 我只係呻下
留名支持,巴打加油!
特登LOGIN入來留言, 出左真係講野聲,應該玩 SWITCH版, 係咪JP ESHOP?
巴打個風格似係想走大作奇幻風
但畫面技術比唔過大廠的情況下,做得indie少少,劇本同玩法度用力D會好D
steam上大賣/好評多的獨立遊戲好多都係玩法同劇本取勝
你只要揾到一樣野係好吸引就OK

其實資源有限唔一定要做3D大作果D
pixel風都可以好評如潮

好佩服巴打一個人做曬所有野,希望巴打唔好放棄陸續有來,加油
正式出會課比steam所以記得通知聲

利申以前做UI同人設,chur到不得了又人工低,已經轉行
樓主原本係咪喺6waves 到做?
又有料爆?
好老實 成果一般
但我非常佩服樓主一個人由0做到咁
繼續努力 繼續完善 改進隻game
總會有出頭天!
一個人做晒

支持
一個人嘅作品同大作比好唔公平, 不過好老實輸畫風同遊戲性.

衰啲講, 呢類3d style 橫向台大陸真係一堆, 外國flash 網都有好多. 可能就咁睇片睇唔到你有咩任務同育成系統有獨特之處.

但畫風真係趕趕地客, 同埋啲動作未夠流暢.
遊戲體驗你試下用無個性戰隊做目標

無論如何, 為完夢加油
好勁 支持
一個人整真係好勁
點都要支持
真係有得玩既GAME, 支持
push
花多D心思係招式到
升LV 學技 唔係好快悶
好勁!
屈機,出左請再開POST 一定支持~
不是,我之前不是遊戲業的人
十分感謝!其實我打算做完這遊戲之後就算,唔打算入行 ,做返 IT 狗
美術風格對我來說真的好難控制,只能盡力而為
唔理畫面嘅話可以考慮增強返啲技巧元素 combo嗰啲
令到成隻game不會玩完一round就悶

同埋想問返樓主會唔會有 1on1模式
我想知你呢隻game到底係咪向無個性戰隊致敬
其實我唔知邊隻係無個性戰隊 ...
呢種遊戲類型其實係好似FPS咁類定俗成既分類, 只係近年少見啲, 我諗無話致唔致敬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞