香港一人團隊獨立遊戲 Sword of the Guardian 將參展 TpGS

1001 回覆
2540 Like 48 Dislike
謝謝巴打意見,而家我都積極咁聯絡大陸
其實原本想做五個角色,但係能力所限只做左三個 ...
同埋可能巴打係九十後?因為我個致敬對象其實係吞食天地同街機 D&D
今天 B2B 展覽,一如所料,好多發行商都對我呢隻 Game 興趣不大

不過有個感動位,有一個來自日本的開發者走左過來玩,佢話好似吞食天地

同埋講左句我好鐘意你隻 Game, 差d 喊左出黎

成班生意人對我隻 Game 眼尾都唔望一下,鐘意玩既人竟然反而係班開發者,因為大家曾經都係機舖經歷過果個時光,果種係機舖迫埋一齊屌住玩果種感動
加油呀billy,
上左架記得開post, 到時買返隻switch玩
想搵大陸論壇嘅話去steamcn啦
基本上佢係大陸最大嘅steam社群, 而且正版意識非常好
好的,其實我之前過 GreenLight 都係靠呢個群組
謝謝巴打
有冇諗過搵達哥玩下隻Game?
今天 B2B 展覽,一如所料,好多發行商都對我呢隻 Game 興趣不大

不過有個感動位,有一個來自日本的開發者走左過來玩,佢話好似吞食天地

同埋講左句我好鐘意你隻 Game, 差d 喊左出黎

成班生意人對我隻 Game 眼尾都唔望一下,鐘意玩既人竟然反而係班開發者,因為大家曾經都係機舖經歷過果個時光,果種係機舖迫埋一齊屌住玩果種感動

冇計啦,生意人向錢看,睇你隻game有冇課金元素,賺錢能力
Anyway,巴打真係好勁,一個人都可以堅持住,佩服佩服,希望你隻game大賣
果然係因為年齡層唔同
但係我都鐘意玩番舊式遊戲
所以非常欣賞你隻遊戲
有ps4既一定買

依家lm+幫推
其實最尾嗰張圖個NPC用個波夾住隻松鼠嗰隻拎嚟當角咁用都已經夠過癮
三隻男角真係有啲趕客
Guardian Heroes
吞食天地 呢幾隻橫向以前成日煲
一個人整太癲啦

必定支持
有需要就留tg la
如果冇發行商支持之後條路係應該點行?
幾時steam 有得買,食少餐飯都買黎支持下
搵到你個post
原來都已經係年半前
你當時有放到demo版
如果而家放個demo出黎可能多啲巴打有興趣?
加油呀
那個 demo 有太多 bugs , 可能會弄巧反拙, 我可以在回到香港時再想辦法
真的不知道... 這就是為何好多人覺得我不會成功的原因.

我只係一個 developer , 都是見步行步, 好彩有個好老婆幫我睇住其他野. 但係人力始終有限.
其實原定有五個角色,有一個女角
但係真係整唔切 ... 唯有寄望將來 update
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞