香港一人團隊獨立遊戲 Sword of the Guardian 將參展 TpGS

1001 回覆
2540 Like 48 Dislike
👍🏻👍🏻
Switch版出未
樓主痴線佬

點解可以咁有心機自己做遊戲
謝謝咁多位巴打, 今日先發現原來仲有回覆.

Switch 幾經辛苦終於在今天提交, 希望一切順利.
Xbox on 因為要支援佢個 Xbox Live 同 Achievement 系統, 還需要一段時間開發.

其實在臨在 Steam 上架前一個月, 真的好緊張, 食唔安坐唔落又訓唔到, 發左好多電郵去報導 Indie Game media 度都無回音. 而家情況好心力交瘁同好絕望. (我知咁負面既情緒可能唔應該講, 不過都想呻下)

雖然離上架只剩一星期, 但係時間仍然好難過, 6 月 18 日上午 00:00 am 按完發佈之後我都要諗個方法潛水避世一下. 始終四年來既心血, 雖然已經有晒心理準備, 但係都係想先比自己脫離呢個咁緊張既時間輕鬆下.

之前其實有一間中國的發行商找我想跟我簽全球代理, 我拒絕了, 然後他們就跟我說不打國內市場, 不靠國內的直播主, 只打港台是沒可能有錢賺.

我知道, 但係既然都去到最後呢個階段, 反正沒預想過有什麼大賺頭, 而且我自己做一隻 Game 原意就係唔想比一班只懂賺錢, 不會打機既老細控制住, 所以就讓我做最後的任性, 保留這份一點點的骨氣.
最後, 這個 post 既然可以由一月推到而家 6 月 11 日.

真係好令我喜出望外, 這已經是一份很好的禮物.

真係好感謝咁多位巴打.
g持
其實我每次報名展覽的時候都係以團隊數為單位,在團隊人數上填一人.

所以之後就習慣左以"一人團隊" 方式報名 .
留名等出, SWITCH都係JP SERVER?
Switch 暫時只報左 US 同 Asia (HK & TW).
很可惜雖然遊戲終於準備左日文版,但係到最後都係卡住左(雖然我係歸日本果邊管)
一定買黎支持
巴打加油
好有心
加油
好玩
加油支持
支持,支那人淨係諗錢
根本唔明開發遊戲果份熱誠
撐你
支持巴打
加油
仲有5日,等到頸都長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞