香港一人團隊獨立遊戲 Sword of the Guardian 將參展 TpGS

1001 回覆
2540 Like 48 Dislike
有冇話心目中想賺幾多/幾多個人買
雖然話係為興趣, 但都總有個目標呱
咦,原來出了,返去買嚟試下先。
玩完再俾感受。
巴打,加油!!!
Steam 的中位數是 21000. 達到中位數已經好好了.
但係而家覺得似乎太渺茫

近乎無可能, 畫錢同 License 錢都未必收得返.
測試口講本土既連登仔既時間來了
你會唔會check到有幾多人買完退錢
Check 到的, 所以不用了
死就死啦, 呢D 野點都唔會幫得到
反而想知賣左幾多
steam會分走收入既幾多成?
我冇退

講得出做得到

但有冇得較掣
我用KEYBOARD玩佢D教學同D制完全唔MATCH
無 ... 教學係咪無出 keyboard 制?
我係街等住先,如果真係有問題我立即返去改
我返去睇下係咪有問題 🙇🏻🙇🏻🙇🏻
同埋點解冇解圍
個魔法好似俾人打緊冇反應
畫面外D兵仔都照掟炸彈射箭好過份
解圍是 o (如果無記錯)
衝緊返去 check
未買
幫忙推推
加油
巴打有興趣去學下個咩UNREAL ENGINE 4
good luck
O係出道具LIST即嘛
我想問你係咪用unity整? 最近我學緊用unity整game 不過唔係你呢種風格 係類似pkm嗰類像數2D 有啲問題想請教前輩
你啲對話係咪用funges整?
hi billy
想問隻GAME
support 21:9 screen?
剛剛禁左 compile check 唔到 ...
應該係 u, i, o 其中一個制
我本身無 21:9 screen,
但係有玩家回報過可以正常執行.
唔係.
我係用 NGUI (不太好上手, 新手需要花好多時間學, 不建議用)
終於用得返, 係 I
有, 好想用

但係一用就代表要一個人整 Game 已經近乎無可能
剛剛 update 左, 而家試緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞