香港一人團隊獨立遊戲 Sword of the Guardian 將參展 TpGS

1001 回覆
2540 Like 48 Dislike
一人團隊
咪講左有switch
勵志po幫推
好多謝巴打意見

其實原本是想做 pixel art 的,但成本反而較高所以先試下而家呢個做法,因為始終未有人試過,要冒險一點,反正以現今狀況來說都是 nothing to lose
支拎本地野
巴打介唔介意講下成本用左幾多?純好奇 想知點解一個人都夠膽咁
講真個預告片就唔算太吸引 我諗買既大多都係巴打們支持下 但以你既能力唔同人合作哂哂 三個臭皮匠勝過一個諸葛亮呀巴打
辛苦晒
支持
我覺得個打擊系統有少少唔係好順
如果做到salt and sanctuary 個種打擊感應該好爽好多

不過一出steam version一定支持
同埋要translation 可以搵我,一定幫手
你個變態佬
我自己都係programmer, 寫mobile app 多。
有時自己有game 既idea想整, 可能整一個星期已經冇左團火,好快就收皮。 想知巴打有乜秘訣堅持。
祝你一切順利
一出一定買黎支持
一個人整横向game都整得好過之前舊登三條友整的三國手遊
btw睇完d插圖
記得整18禁補丁
最鐘意用steam玩咸game
我其實唔敢計 ...

但係有一次 on99 去左 ive 演講,有個講師幫我算左出黎..

如果我份糧係 20000 一個月計,三年就 78 萬 ... 再加上 license 每月我都要比約 2000 左右

我只係好彩有家人支持我這一年而已 ...
一個人真係好撚勁
關於打擊感方面 如果打中左畫面有輕微震動咁會唔會有feel啲
btw上個月先係巴哈unity板睇到樓主個舊post
好感慨
支持
好波 唔選擇出垃圾手遊,抵讚
真係血與淚
其實唔係好識 pm , 可以加 fb 嗎?

Billy Chan

or

kahong.chan
睡前一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞