[VAPE] 電子煙友埋黎傾啦- 11

1001 回覆
33 Like 229 Dislike
RTA 要乜嘢setting 先可以好大煙?
用緊troll RTA 圈徑3.0 6圈 A1絲 0.26ohm 70w推
部機可以去到200w
直接上花絲 而家有pre made coil都懶得自己繞
試下Fused Clapton先
tg左巴/絲打 無覆過
收唔到 再pm過
換咗RDA先發現原來元素油係咁正
有無巴打有桿型推介?平靚正
用緊AL85 唔係set到好高power(50w) 但兩舊電個wrap都有喺個蓋位度溶咗 點解會咁
用external charger 叉電但都好快會low battery 但過一陣又有返電
換個粒啦 電都係消耗品 換咗好過爆
另外你個tank幾mm 會唔會太近個tank溶咗
同埋你chain vape?
用緊kit tank
啲電一粒7-8月買 一粒10-11月買
兩粒都好快係咁 會唔會太短命

但我比較想知係咪setting問題 如果唔係買過啲新電都係好快收皮
我用50w 0.4ohm coil(佢寫best 55-65w但之前用55仲食電)
但都係好唔耐用
用咩電? Sony既話點都有半年命suppose
Setting 唔覺有問題 你平時部機個溫度 到咩位 我就確保below40
第一粒sony 但幾個月就好快50%到就話low battery 依家仲衰 係咁跳黎跳去
第二粒唔係sony 我amazon買 叫vaping outlaws

溫度 唔食就十幾廿度 每食幾啖就升一兩度
Ching用緊咩mod? 我用Dna 75c 1粒18650夠推一日 60w. 0.4ohm
Smok al85
我諗緊係咪部機問題
我見鬼佬vape forum都有人講呢部機
係呀!我之前有 al85同alien 都成日過熱..不過用smok majesty 就無咩問題...可能因為用新chip
咁AL85係咪唔駛要了
又唔係既, 有budget 咪upgrada下囉
有冇咩tank好介紹 如果想現rda
叉滿電一入落機度食一下就low battery 屌你老母
要換電
Digit flavor drop
係粒電芯嘅問題,你係咪用緊佢個kit送嗰粒電?好撚垃圾㗎,我之前部al85最高輸出都係50幾w,粒電玩十分鐘到就冇一半
推薦你換粒大猩猩60A嘅電芯玩下,夠曬大力同埋容量幾大。如果都係唔夠玩就要買部雙電機啦
大猩猩60A姐係邊隻 會唔會係rewrap電黎
本身仲諗住買多兩粒sony
Thanks巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞