[VAPE] 電子煙友埋黎傾啦- 11

1001 回覆
33 Like 229 Dislike
ching食邊隻?
點會無事,我朋友開vape店,而家瘋狂散貨中
買左爆谷味 都係食返茶味算
見到枝joyetech Ultex T80 好似唔錯
調壓桿黎
睇下joye個款先

另外我睇youtube見到有個鬼佬講Wismec Sinuous P80 都好似係調壓桿?
大家會唔會入定口糧 都唔知仲可以食幾耐
新手最近入左tarot baby85w
想轉玩diy既rta or rda 有冇邊隻推介?
同埋 繞線方面要點選擇?同樣要係Vape shop到買?價錢大約幾多?
睇你想要咩 好味啲?大煙啲?

繞線可以買24同28ag

我多數上網買唔知vape shop 價
唔驚 禁賣啫又唔係唔俾食
立法會搞人工島有排都未到電子煙
本身食開煙 比較注重口感多d
可以試試gotank mtl 或者睇睇mtl 嘅霧化器適合吸入口慢慢落肺
巴打有個好on9既問題想問下你
最近淘左個ohm reader黎整coil
唔知點解我整親出黎既coil都高ohm過我計既
例如我想整kanthal A1 28ga 2.5mm 6圈 諗住出黎應該1.2ohm
點知ohm reader話1.38
我用成品霧化器試又準喎
我係到諗,其實係咪我唔識數圈數

依家呢個係買galaixes rdta送果個
呢個26ga 2.5mm ni80 9 wrap出黎應該0.85,咁ohm reader又岩

呢個我用kanthal A1 28ga 2.5mm 6圈 計出黎應該1.15
用ohm reader居然成1.38
我真係灰到唔想再整 有冇巴打可以解答下點解會咁

新手呢部ok?
燒完絲阻值係有0.1-0.2ohm嘅誤差係正常

塞完棉花有增加小小ohm數

上棉花個時係咪太實扯到線圈有移位令到線腳鬆咗螺絲上返實

最後係絲品質嘅問題同燒絲燒得唔透嘅問題

利申:試過花絲0.5燒完o.8 明顯品質問題
不過食落又ok窩
自此咩絲都6-9個圈 (多數用開24ag)同睇返絲臺大小決定圈徑 隨緣造絲法
除非隻味食唔出我就會特別研究

附上我計絲嘅網
http://www.e-formulas.com/coil/?r=1.2&awg=28&id=2.5
呢部睇過有電流保護係ok
帶出街都方便

不過呢部會好快悶:
1.換其他頭有啲底座個闊窄唔同 唔會完全match
2.無得較w數又玩少樣野
3.呢部玩唔到rda/rta 因為你無得燒絲

即係呢部玩唔到進階小小嘅野,驚你好快轉機,唔滿足。
https://youtu.be/_ZmXWpjSJHw
可以睇埋個評價再決定
利申:未用過 非打手
當然推薦盒型可以容納更多類型霧化器
1.買番22mm 頭 依加好多22mm靚頭
3. 可以燒絲
其實你係咪唔識架
我返駁返你d論點先
1. 真係要睇支桿既size
佢係22 用返22頭唔會唔match
但用24頭都上到 只係會突出黎
3 用到所有既頭
當3成立 咁2就唔係問題

佢連0.18ohm GT Mesh coil都用到
只係電量少d
大把野可以玩啦

我發現當冇睇個po耐左 真係有好多人唔識 好多謬誤
等我得閒d就打篇長少少既新手解答篇出黎
我講得唔清楚自膠先

1.枝桿細唔緊要,過左22嘅霧化器係放落褲袋唔方便,有時易卡褲袋
2.較w數係想俾佢試多d油係唔同w數個味道變化
3.唔較低w小小去燒絲易斷wo

有錯請指證

我都係單純用家角度出發姐,好耐無係post見Ching個名,估唔到咁樣引左Ching出黎
補充小小2.係同一個ohm數用唔同w數去推
片入面同圖係兩支唔同野嚟
sorry 個款好似
其實vape完之後係唔會想食返真煙

商家利益呢啲嘢...

食開一隻淘寶野 叫老羅煙油 作坊仔

佢隻招牌都幾好食

不過唔鍾意甜味嘅巴打就應該麻麻地了
各位巴絲係邊買sony電多?我見到ssp有間長城電子,有冇人係果到買過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞