[VAPE] 電子煙友埋黎傾啦- 11

1001 回覆
33 Like 229 Dislike
冇可能得
有冇巴打知道香港邊到可以買到premade 既fused clapton wire(用A1/SS)(唔係premade coil)
自已唔識整又唔識撚溫控所以唔敢買Ni之類
新手想問
本身食開傳統煙想轉
想問問Flevo好唔好食
或會唔會有其他推介
因住生癌
想問有冇巴打知 上海比唔比帶電子煙入境過關?
多謝關心
18350咩牌子最好? 同埋邊到有賣?
Flevo未試過唔清楚,不過見設計應該電量續航唔掂,另外煙量應該好細,噴開真煙應該唔慣
我係由手卷煙轉vape一個月,開始第一個星期會心思思想食真煙,係頭果幾日破戒食咗幾支,之後全用vape頂替,係我好意外的結果,10月1日正式戒煙整一個月,希望可以堅持落去
我係新手一名,用緊RTA,漏油比較困擾,其他都好方便
玩大煙選擇RDA好似更適合,其他經驗等其他前輩分享

https://kknews.cc/zh-hk/digital/nxgxa3.html
唔漏RTA我推Zeus.
dual coil ver應該啱
有冇巴打可以推薦一個rdta
主要要求MTL唔漏油,single coil都得唔洗大煙
啱啱見有間嘢搬,買油一送一,上咗去買兩支新口味玩下
gotank mtl 誠意推薦 無炸過油 無漏過油 不過造芯小小麻煩因為位置比較細
邊到?最緊想買油試
大唔大煙係睇好多因素架喎
最基本係條發熱線
我傾向想搵rdta 因為有強迫症成日以為coil burnt想打開黎睇
不過都想買個rta換鬼左個cleito
咁巴打你用mtl rta通常個coil setting係點?
我依家用緊zeus不過coil係28g K線A1 2.5mm 5圈,出黎大概1ohm
想參考下有冇其他mtl setting
我用開24ag 繞 ka1 2.5.mm 6圈 0.6ohm左右 咁樣食 有時又可以食得暖暖地,有時會用單發花絲 。

我理解係其實表面積大,你可以蒸發嘅煙油比較多,味道自然比較濃。而且我大部分油都係70vg/30pg所以我通常會用比較低ohm大煙食配合返隻油。
會唔會畀人話廣告 ?
觀塘曉明街果間,睇佢fb話今日同聽日
有冇ching去深圳煙展
thx 留意下先👍🏻
香港邊度有有cbd嘅油賣?
thx 巴打
最後睇鬼佬review淘左隻galaxies mtl rdta
不過應該都會入隻gotank試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞